Румен Радев удостои с орден "Мадарски конник" - първа степен апостолическия нунций в София

  • 30 декември 2021 14:06

  • 382
  • 2
Румен Радев удостои с орден "Мадарски конник" - първа степен апостолическия нунций в София
© Президентство

На официална церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 днес държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на удостои с орден „Мадарски конник“ – първа степен апостолическия нунций в София Н.В. Пр. монсеньор Анселмо Пекорари за неговите заслуги за развитието на двустранните отношения между Република България и Светия престол, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Президентът открои приноса на монсеньор Пекорари за развитието на отношенията между  страната ни и Светия престол за периода на неговата служба у нас, наситен с активност и значими резултати. Държавният глава оцени като ключови събития апостолическата визита на папа Франциск в България, посещението на държавния секретар кардинал Пиетро Паролин, както и ежегодните визити на български държавни делегации в Рим и Ватикана по повод честването на Светите братя Кирил и Методий. 

Радев удостои с орден почетния консул на България в Канада Георги Паничерски

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на открои активната благотворителна дейност на Апостолическата нунциатура под ръководството на монсеньор Анселмо Пекорари. „Високо ценим и Вашата работа за задълбочаване на контактите с представителите на Българската православна църква в лицето на Светия синод. В това число и за предоставянето на ценни артефакти от Ватикана, свързани тясно с историята и религията на нашия народ и държава“, добави Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

„Смятам, че винаги, когато се връщам в България, ще бъда приет от всеки българин в страната като приятел“, заяви Анселмо Пекорари и определи полученото висше държавно отличие като признание за неговата дейност и почит към Светия Отец. Монсеньор Пекорари връчи на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на официалния сребърен медал на понтификата за настоящата година. 

Филип Епитропов
382 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Mitaka

2021.12.30 | 15:46

2
ЯНУАРИ ЩЕ ТРЕПЕРИШ И ТЪРСИ, КЪДЕ ЩЕ БЯГАШ.
Хари

2021.12.30 | 14:36

1
Много работа върши тоя търтей!

Добави коментар

Водещи новини