Интензивен е трафикът за товарни автомобили на ГКПП „Дунав мост 2“ и ГКПП „Кардам“

  • 21 декември 2021 14:00

  • 1084
  • 0
Интензивен е трафикът за товарни автомобили на ГКПП „Дунав мост 2“ и ГКПП „Кардам“
© Булфото архив

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на ГКПП „Дунав мост 2“ и ГКПП „Кардам“, съобщават от ГД „Гранична полиция“.

Информацията за трафика на граничните пунктове е към 13.00 часа.

На границата с Гърция: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 

МЗ напомни какво трябва да имат предвид българите, които се прибират у нас за празниците

Всички влизащи в Гърция пътници трябва да имат предварително попълнен формуляр и получен QR код. От 06:00 часа на 19. 12. 2021 г до 06:00 ч. на 10.01.2022 г. 

Гърция ще изисква за всички влизащи в страната, навършили 5-годишна възраст, негативен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа от пристигането на ГКПП или отрицателен бърз/антигенен/ тест, направен до 24 часа от пристигането. За повече информация https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Greece

През ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Златоград“ гръцките власти не пропускат превозни средства и пешеходци. На границата с Румъния: На ГКПП „Дунав мост 2“ и ГКПП „Кардам“ трафикът е интензивен на вход и изход за товарни автомобили. Мерки за влизане в страната спрямо български граждани: https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Romania

Остава преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари".

На границата с Република Сърбия: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Няма изискване към българските граждани и всички пристигащи от България в Сърбия да представят отрицателен PCR тест на влизане в страната.

На границата с Република Турция: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Българските граждани, желаещи да преминат през граничните пунктове с Турция, трябва да представят отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2, не по-стар от 72 часа, бърз антигенен тест, не по-стар от 48 часа или сертификат за ваксинация срещу Covid-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията. Пътуващите могат да представят също официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували Covid-19 в рамките на последните 6 месеца преди влизане в страната. Освободени от тези изисквания са екипажите на транспортните средства, децата до 6-годишна възраст и подрастващи под 18 години, които пътуват с родители с ваксинационен сертификат.

На границата с Република Северна Македония: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Всички български граждани, влизащи в Република Северна Македония, трябва да представят на границата сертификат за имунизация с две дози ваксина срещу Covid-19, документ за преболедуване на коронавирус или медицинско свидетелство с отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизането.

Чуждестранните граждани, преминаващи транзитно, ще могат да направят това в рамките на 5 часа с предварително подписана декларация на влизане, която ще трябва да приложат пред граничния контрол на изход от страната.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1084 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини