Интензивен е трафикът на ГКПП "Кулата" на изход от страната

  • 24 юни 2021 13:41

  • 233
  • 0
Интензивен е трафикът на ГКПП "Кулата" на изход от страната
© Булфото архив

Интензивен е трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт "Кулата - Промахон" за товарни автомобили на изход от страната, съобщават от пресцентъра на Главна дирекция "Гранична полиция".

В момента опашката от тирове е около три километра. На граничния пункт работят пет гишета за преминаване в Гърция, две от които са за товарни автомобили, с което да се ускори преминаването им.

Километрична опашка на ГКПП "Кулата"

От пресцентъра на ГД "Гранична полиция" посочват, че трафикът на граничния пункт "Илинден - Екзохи" е нормален и там преминаването е значително по-бързо. През този пункт обаче се допуска влизане в южната ни съседка само на товарни автомобили с един или двама водачи и то в интервала от 7 до 23 часа.

От началото на седмицата се наблюдава интензивен трафик на ГКПП "Кулата", съобщават още от пресцентъра. През делничните дни през пункта преминават голям брой леки и товарни автомобили, докато през почивните се очаква трафика на тежкотоварни коли да намалее, допълват от там. Тази сутрин трафикът на леки автомобили е бил засилен, но около обяд вече ситуацията е спокойна.

От ГД "Гранична полиция" посочват, че изискванията за влизане в Република Гърция са качени на сайта на дирекцията. От там допълват, че медицинският контрол по граничните пунктове от страна на гръцките власти продължава да е засилен.

Мая Йорданова
233 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини