Трафикът на ГКПП "Кулата" продължава да е интензивен и в следобедните часове

  • 19 юни 2021 15:19

  • 795
  • 4
 Трафикът на ГКПП "Кулата" продължава да е интензивен и в следобедните часове
© Pixabay

Трафикът на ГКПП "Кулата" продължава да е интензивен и в следобедните часове. Колоната от леки автомобили е около два километра. За да не се получава струпване на самия граничен пункт, колите се спират на около километър и половина преди границата.

Обичайна за това време на годината е гледката на излезли от автомобилите хора, които се разхождат по шосето и на деца, играещи с топка около тях. В колоната не липсват и емоции, особено при опити на шофьори да изпреварят останалите на опашката.

Само два километра преди пункта, малко преди да бъде пропуснат в близост до границата, Михалис от Румъния разказа пред репортер на БТА, че чакането е продължило близо два часа. Той сподели, че всяка година почива в Гърция, но досега е пътувал със самолет. Тази година на почивка със съпругата си и бебето им, затова са решили да пътуват с кола. Категоричен е обаче, че за следващата почивка не би тръгнал с автомобил.

Гръцки медии за опашките на Кулата - Промахон: Срам за туризма и страната ни

Като неочаквана ситуация определиха преминаването в Гърция и хора от последните коли на опашката. Михайл Пурта от Румъния разказа, че всяка година при пътуване до гръцките плажове, му се е налагало да чака на граничните пунктове. По думите му обаче този път ще се наложи да чака повече, отколкото при предишните му пътувания.

Очаква се трафикът на граничния пункт да бъде интензивен през целия ден. На влизане в Република Гърция българските граждани, които пътуват с леки коли и автобуси, трябва да представят отрицателен PCR тест направен не по-рано от 72 часа или сертификат за ваксинация срещу Ковид-19, направена преди не по-малко от 14 дни, съобщават от Главна дирекция "Гранична полиция".

Пътуващите могат да представят и сертификат или положителна диагноза по метода PCR или антиген в продължение на 2 до 9 месеца от датата на заболяването, посочена в него, който е издаден от оторизиран орган в съответствие с националното законодателство на английски, френски, немски, италиански, испански или руски език.

Считано от днес /19 юни/ Гърция ще допуска български граждани и с документ за негативен резултат от бърз антигенен тест а Ковид-19 на хартиен носител, съобщи гръцкото Министерство на туризма, цитирано в съобщение от МВнР. Документът трябва да е издаден от оторизирана лаборатория. Облекчения са въведени и за децата. Изискванията за представяне на удостоверения за PCR или бърз тест, или удостоверение за преболедуване вече ще важат за навършилите 12 години, а не както досега - за навършилите 6.

Последвайте канала на

Novini.bg
795 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
БСП и ИТН

2021.06.20 | 12:36

4
Шъ ги спреме тия предатели. Нека само да додИме на власт. Въвеждаме веднага изходни визи за Запада, никакъв внос на западни коли, задължителна почивка на Черноморието! Няма наште хотели, които приватизирахме и къщите за гости да стоят празни я?! Шъ ви кайм ние како е дьемокрация.Както каза нашата вождка другарката Говнели Импексова демокрацията има доста лоши неща и донесе много злини на България - автомагистрали, спортни зали, училища, болници и други неразрешени от партията удобства за робската рая!

2021.06.19 | 18:40

3
Луда работа, пари ли им раздават в гърция

2021.06.19 | 18:35

2
И на връщане си оставете вируса там
Диди

2021.06.19 | 15:57

1
Тия па къде са тръгнали?

Добави коментар

Водещи новини