Божидар Димитров: Жълтичкото изби

  • 08 юни 2012 08:20

  • 1239
  • 0
Божидар Димитров: Жълтичкото изби
©

Мъж и жена са били във вампирските гробове, разположени на около метър един от друг. Това каза в сутрешния блок на БНТ директорът на Националния исторически музей професор Божидар Димитров.

Той изрази съжаление, че са намерени много други интересни неща при разкопките в Созопол, но вниманието на всички е към т.нар. вампири, които за времето си бил набедени за вампири.

Под вампирските гробове има и други културни пластове и затова те ще бъдат преместени. "Жълтичкото малко изби", каза Димитров, - "Сензациите ги правят медиите. По думите му църквата и крепостните стени са много интересни архитектурни паметници, но някак са останали на заден план. Той съобщи, че вампирът ще бъде преместен в Националния исторически музей и още хората ще могат да го видят.

Божидар Димитров разказа един свой сън. Малко преди гърмежите в Челопечене му се присънила Богородица, която го предупредила, че ще се случи нещо страшно, да изведе хорада от музея. Никой нямало да пострада.

300 000 лева ще струва ремонтът на сградата на НМИ, чийто покрив е протекъл след земетресението. Лятото ще се направи частичен ремонт на сградата.

Последвайте канала на

1239 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини