Средна сметка за парно в София - 116 лв

  • 08 юни 2012 06:38

  • 790
  • 0
Средна сметка за парно в София - 116 лв
©

До 15 юли се очаква да излязат изравнителните сметки за потреблението на парно през последната зима. Предварителните отчети на дружествата за топлинно счетоводство показват, че в София средната месечна сметка за парно през зимата е била 116,60 лв., във Враца - 97 лв., а в Перник - 88 лв.

Изчисленията са направени за малък двустаен апартамент от 50 кв. метра. Отоплението за целия зимен сезон излиза между 700 и 1200 лв.

По данни на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) само пет от 20 топлофикации в България са приключили 2011 г. със счетоводна печалба - в София, Перник, Бургас, Враца и Русе.

Три от тях - в София, Бургас и Враца, същевременно са и сред най-големите длъжници на "Булгаргаз". В началото на тази седмица столичната топлофикация се размина на косъм от спиране на синьото гориво, в Бургас топлата вода спря за 24 часа, във Враца подаването беше ограничено.

Добрите платци на "Булгаргаз", като топлофикациите в Пловдив и Варна, са приключили годината на загуба.

ДКЕВР може да променя през три месеца цената на парното. Промените се отразяват в сметките в зависимост и от количеството енергия, подадена към съответната сграда.

Последвайте канала на

Novini.bg
790 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини