Министър Стоев одобри инициативата на Дипломатическия институт да носи името на Иван Станчов

  • 11 декември 2021 21:00

  • 498
  • 1
Министър Стоев одобри инициативата на Дипломатическия институт да носи името на Иван Станчов
© МВнР

Министърът на външните работи Светлан Стоев одобри инициативата на Дипломатическия институт да носи името на Иван Станчов - един от най-ярките представители на българската дипломатическа общност, когото загубихме на 24 ноември 2021 г., съобщиха от пресцентъра Министерството на външните работи.

Дипломат, общественик, интелектуалец, филантроп и най-вече бележит българин, със своя личен пример Иван Станчов успяваше да вдъхновява всички, които имаха честта да го познават или да работят с него.

Измежду многото и различни примери за приноса му за развитието на съвременната българска дипломатическа служба е това, че той бе един от първите идеолози на създаването на Дипломатическия институт към Министъра на външните работи на Република България.

В периода 2010-2015 г. Иван Станчов бе Почетен председател на Националния консултативен съвет на Дипломатическия институт - време, в което с огромния си авторитет той щедро допринесе за изграждане на дипломатическата школа и представляваше вдъхновяващ еталон за младите поколения български дипломати.

Почина дипломатът и бивш външен министър Иван Станчов

Валери Зайцев
498 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Новини.бг - медиен клозет

2021.12.12 | 08:51

1
Полуграмотен шизофреник измисля новините тук. Тая мутренска ку.рва пуска позиви в кутиите на софиянци с цинизми за Радев и новата власт.

Добави коментар

Водещи новини