Министър Генчовска: Ще работим за приемственост във външната политика и последователност в действията

  • 13 декември 2021 21:05

  • 1702
  • 4
Министър Генчовска: Ще работим за приемственост във външната политика и последователност в действията
© МВнР

„Когато влизам в сградата на Министерството на външните работи, винаги изпитвам уважение, но особено днес то е огромно, защото това е уважение към хората, които работят тук. Уверявам ви, че ще направя всичко възможно те да продължат да работят спокойно, да има приемственост, последователност в действията. Разчитам на професионализма на екипа на МВнР“. Това заяви новоназначеният министър на външните работи Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент на церемония в МВнР по предаването и приемането на поста от досегашния служебен министър на външните работи Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има, съобщават от пресцентъра на МВнР.

Министър Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент обяви, че ще работи при пълна откритост за обществото. Всеки месец ще бъдат организирани редовни брифинги за медиите, на които ще бъде предоставяна информация за свършеното от министерството. Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има връчи на министър Генчовска Стратегически преглед на Дипломатическата служба като изрази надежда, че направените в него изводи ще бъдат използвани за повишаване на ефективността на МВнР.

 

Ето кой кой е в кабинета „Петков“

Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има направи обобщение на свършеното от МВнР по времето на двете служебни правителства от встъпването му в длъжност като министър на 12 май 2021 г. Сред основните постижения той посочи успешно организираните избори зад граница – два пъти за Народно събрание, както и избори за президент и вицепрезидент на Република България. Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има подчерта усилията на МВнР за организиране на вота в чужбина в безпрецедентни условия на пандемия от коронавирус и кратки срокове, като благодари на българските общности зад граница, които оказаха безценна помощ за подготовката на вота. Сред останалите постижения той открои евакуацията по време на кризата в Афганистан, продължилите евакуации, свързани с пандемията от COVID-19, на наши сънародници зад граница, както и активизирането на преговорите с Република Северна Македония.

„Мога да кажа с гордост, че благодарение на професионалния екип на МВнР и в резултат на неуморния труд на дипломатическите ни мисии, както в Скопие, Брюксел и други европейски държави, успяхме да променим виждането на редица европейски страни по отношение на този двустранен диалог“, каза Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има. Работено бе по две писти – двустранна с Република Северна Македония и разговори с европейските ни партньори. „В резултат от обект на преговорите ние се превърнахме в субект. Не мога да се съглася с някои изявления, че българската дипломация в тези месеци е била незабележима или не си е вършила работата“, заяви Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има. Той подчерта, че по отношение на Република Северна Македония служебното правителство е запазило приемственост в политиката, като всичките му действия са били в рамките на приетата през 2019 г. Рамкова позиция от МС, подкрепена с декларация от НС.

Министър Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент също изтъкна, че в българската позиция по Република Северна Македония ще се придържа към Договора за добросъседство от 2017 г. и декларацията на Народното събрание.

Тя  заяви, че досегашният министър оставя едно прекрасно наследство и винаги ще разчита на неговата помощ. Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има от своя страна благодари на колегите от МВнР и екипа си за изключителния професионализъм и за приятелството и пожела успех на новия министър: „Аз приех поста от дама, предавам го на дама – значи го предавам в добри ръце.  Надявам се, че и през следващите 4 години ние ще имаме едно ползотворно професионално сътрудничество“.

Мая Йорданова
1702 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Great

2021.12.14 | 08:04

4
Дано излезе свясна.
Топ тъпанар

2021.12.13 | 22:25

2
Добре е да се знае дали лелката пуска отзад.
Славуца

2021.12.14 | 04:30

3
Всички от мойта партия пускат отзад, даже топ тъпанара.

2021.12.13 | 22:25

1
Тая джуфра,назначена, от юмрука, Пиночет

Добави коментар

Водещи новини