Държавният глава изразява съболезнования на семейството, колегите и близките на Иван Станчов

  • 25 ноември 2021 11:43

  • 772
  • 3
Държавният глава изразява съболезнования на семейството, колегите и близките на Иван Станчов
© Булфото

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изразява съболезнования на семейството, колегите и близките на българския дипломат, политик и общественик Иван Станчов по повод неговата кончина.

„Високо ерудиран, силно свързан с родината си, независимо от дългите години прекарани в чужбина като политически емигрант, Иван Станчов служи всеотдайно на България, допринасяйки с много усърдие за изграждането и популяризирането на нейния нов и демократичен облик“, заявява президентът. Държавният глава отбелязва приноса на Иван Станчов за признаването и популяризирането на българските училища зад граница и откроява  ярката му благотворителна и дарителска дейност в подкрепа на децата със специални нужди и техните семейства.

Почина дипломатът и бивш външен министър Иван Станчов

„Губим един достоен българин, носещ дълбоко в сърцето си духа на Българското възраждане“, подчертава още в писмото си президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Novini.bg
772 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.11.25 | 13:35

3
Прави ли ви впечатление, че никой от световните лидери не поздрави Муня за назначаването му? Получи само някакви си 4 шамара за два дни - от ЕС, Украйна, Турция и САЩ. Повече не се чудете защо пъпешът със сърпове и чукове в кухината между ушите е в международна изолация. Лошото е, че целият народ ще страда от това. А доскоро ни наричаха "Брюксел" на Балканите. Беше... Кауня, го поздравиха, Северна Кореа, Русия и Беларус, скоро се очаква и Венесуела да го направи...
Българка

2021.11.25 | 12:15

2
Съветниците му , в последно време , станаха специалисти по съболезнованията.

2021.11.25 | 11:59

1
ВЪН ОТ РОДИНАТА НИ БЪЛГАРОУБИЕЦА РУМЕН РАДЕВ

Добави коментар

Водещи новини