Започва модернизацията на жп възел Пловдив

  • 09 декември 2021 19:50

  • 1182
  • 2
Започва модернизацията на жп възел Пловдив
©

На официална церемония, с участието на генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски, кмета на град Пловдив Здравко Димитров, председателя на Общинския съвет Александър Държиков, представители на изпълнителя и строителния надзор, беше даден старт на изпълнението на проект за модернизация на железопътен възел Пловдив.

Проектът е от стратегическо значение за Пловдив, той ще осигури пряка връзка на южните квартали на града с центъра. Паралелно с това, обектът е част от по-мащабния проект за изграждане на железопътна магистрала от София до Бургас. 

185 млн. лева ще бъдат инвестирани за безопасността по жп линията от Пловдив до Бургас

Дейностите включват рехабилитация и модернизация на железопътната инфраструктура в участъците жп гара Пловдив ​- Пловдив разпределителна - Крумово и Пловдив разпределителна ​– Скутаре, реализация на пътен пробив под жп гара Пловдив, развитие на коловозите на жп гарите, попадащи в обхвата на жп ареала и премахване на съществуващи прелези и замяната им с надлези. Трасето на пробива е съобразено и следва предвиденото в общия устройствен план на гр. Пловдив подземно преминаване от бул. „Васил Априлов“ към бул. „Македония“ под района на гаровия комплекс. Ще бъдат изградени и удобни вертикални пешеходни връзки.

Стойността на договора е 89 028 245,95 лева без ДДС. Изпълнител на договора е Обединение „Проект Пловдив“ ДЗЗД, включващо фирмите „Трейс Груп Холд“ АД и „Балкантел“ ООД, съобщиха от пресцентъра на НКЖИ.

Филип Епитропов
1182 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Toshko Afrikanski

2021.12.09 | 21:02

1
Samo ostava , da izvadat pistovite.
Ramon

2021.12.09 | 21:08

2
и аз си го помислих това. Много мафиотска снимка хаха

Добави коментар

Водещи новини