Анна Заркова: Всичките над 40 кандидати са в свирепа АнтиРадев-пропаганда

  • 27 октомври 2021 10:25

  • 6800
  • 0
Анна Заркова: Всичките над 40 кандидати са в свирепа АнтиРадев-пропаганда
© булфото, личен архив

Коментар на Анна Заркова, журналистка и писателка, която се включи в Инициативния комитет, застанал зад кандидатурата на президента Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и неговото вице Илиана Йотова за втори мандат. Анна Заркова е носителка на „Орел” - Голямата награда за кураж на Международния съюз на журналистите (Вашингтон, 2000) и на "Златното перо" ( София, 2020). Авторка е на трилогията "Големите убийства" ( „От Крушата до Луканов”, „Куршуми по време на преход” и „Смърт по царско време”), и книгите  „Изгаряне”, „От Вапцаров до Живков и останалите”, „Българската мафия, както я видях" и  „Главните прокурори".

Направих си труда в последните 5 дни да разгледам кампанията на Радев-Йотова в сравнение с кампанията на всяка от другите 23 двойки кандидат-президенти. Каква велика загуба на време! 
В кампаниите на другите има само един елемент – АнтиРадев. Ако има друг на заден план, той не се забелязва. Всичките над 40 кандидати са в свирепа АнтиРадев-пропаганда, в която, впрочем, не правят нищо друго, освен да повтарят това, което Борисов говори от години насам. А именно – че Радев е диктатор и злодей, виновен за всичките ни проблеми. 
То е ясно, че

днешните ни проблеми са наследени – и цените на тока, и опосканият бюджет, и липсата на лекари, и недоверието в мерките срещу пандемията.

И е обяснимо, че  тези, които цели 12 години държаха всички лостове на властта - ведно с марионетен президент – се вторачиха в човека, който направи така, че те да спрат да консумират държавното управление и да черпят гаджетата и аверите си на обществената трапеза. Вторачиха се в Радев – изумени, че господството им не е вечно, а после се усетиха и взеха да го сочат на участниците в преломните миналогодишни протести,  и да викат: „ Нека тоя, щом е с вас, да  ви плати дължимото по нашите сметки!”.
Хитро, по кръчмарски изчислено. Ако случайно не разбирате нещо, позвънете предизборно за пояснение на г-на Ричард Алибегов.

Аделина Делийска
6800 0

Свързани новини

Водещи новини