Столична община настоява за незабавни мерки за компенсация на "Топлофикация София"

  • 18 октомври 2021 19:53

  • 383
  • 0
Столична община настоява за незабавни мерки за компенсация на "Топлофикация София"
© Getty Images/Guliver

Столична община настоява за незабавни мерки за компенсация на "Топлофикация София", заради безпрецедентния ръст на цената на природния газ, съобщиха от пресцентъра на Общината.
Общинското дружеството трябва да бъде компенсирано по същия начин и със същите средства, както всяка една частна компания. Това е заявил председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо образование и е бил адвокат към Софийска след срещата, организирана от президента Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и представители на служебното правителство, с участието на държавните енергийни дружества, КЕВР, работодателските организации, синдикатите и представители на общините.

"Ние не искаме специално отношение, привилегии или помощ, а справедлива компенсация за социалната функция на държавата, която в момента се поема изцяло от "Топлофикация София", е посочил той. Към настоящия момент топлофикационното дружество закупува природен газ от "Булгаргаз" на цена от 94,54 лв./мВтч и в същото време продава топлинна енергия на гражданите при утвърдена от КЕВР цена на газа от 47,11 лв./мВтч. Тази разлика поражда огромен дефицит, който ще расте с анонсираните нови увеличения на цената на природния газ, се казва в съобщението на СО.

"Като председател на Столичния общински съвет настоявам вариантите, които се обсъждат от правителството да бъдат представени пред работната група, която включва общински съветници от всички политически групи в София. Обсъдената от изпълнителния директор на БЕХ Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, възможност за прехвърляне на новите вземания на "Булгаргаз" към енергийния холдинг е неприемлив за нас, защото това означава трупане на нов дълг за сметка на софиянци", е заявил Георги Георгиев Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо образование и е бил адвокат към Софийска.

Румен Радев за скъпите ток и газ: Може да стане каскада от кризи, кабинетът трябва да вземе ясни и навременни мерки

Константин Тодоров
383 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини