Ремонтиран изцяло е дворът на НЧ "Св. преп. П. Хилендарски" в Асеновград

  • 20 септември 2021 15:38

  • 201
  • 0
Ремонтиран изцяло е дворът на НЧ "Св. преп. П. Хилендарски" в Асеновград
© Община Асеновград

Община Асеновград получи Благодарствено писмо от НЧ „Свети преп. Паисий Хилендарски“. То е по повод извършеното благоустрояване на дворното пространство на читалищната институция. „Дворът не беше ремонтиран от създаването на читалището и това създаваше трудности при провеждане на срещи и мероприятия на открито. Радваме се, че решението на този проблем намери място в Инвестиционната програма на общината и по този начин се даде възможност на асеновградската общественост да има още едно културно пространство за различни изяви“, посочват от читалищното настоятелство.

В Благодарственото си писмо, адресирано до кмета на Асеновград доктор Христо Грудев, те допълват, че ремонтните дейности са извършени в срок, а дворът в този си вид побира повече хора и дава възможност за провеждането на различни културни събития. Ръководството на читалището, в лицето на неговия председател Пламен Мегленчев и секретаря Петя Дачева, се срещнаха лично с кмета, за да изразят благодарността си.

Успешно приключи "Ваканция в библиотеката" в Асеновград

Сумата, отделена за ремонта на дворното пространство на НЧ "Свети преп. Паисий Хилендарски" в Асеновград, е в размер на 23 320 лева. Ремонтните дейности включват цялостно благоустрояване на двора. Изградена е малка сцена за изяви, обособени са и места с озеленяване и градинки с цветя. Поставена е чешма, а по целия двор са постлани малки павета. Монтирани са шест неподвижни пейки. Дворното пространство е обособено така, че да привлича интереса на повече хора, които не само да вземат участие в мероприятията и дейностите на читалищната институция, но и да ползват двора като място за отдих и почивка.

Теодора Александрова
201 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини