Фандъкова: Всички училища в София откриват учебната година присъствено

  • 15 септември 2021 10:29

  • 218
  • 0
Фандъкова: Всички училища в София откриват учебната година присъствено
© Булфото

„Всички училища в София откриват учебната година присъствено”. Това увери столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска  

Относно казуса с Френската гимназия, тя обясни, че в момента се изгражда нов корпус, а в старата сграда се въвеждат мерки за енергийна ефективност. Учениците обаче ще учат присъствено в сграда на НСА, която се намира в съседство.  

„Благодаря на ректора на НСА за това, че те помогнаха”, каза Фандъкова в ефира на Нова нюз.

Тя каза още, че мерки срещу COVID се решават на национално ниво.

„За мен важното е спазване на мерките, контрол и акцент върху ваксинирането. Правим всичко възможно в общината”, каза Фандъкова.  

Софийският оперативен щаб продължава да работи. В него са директорът на столичната РЗИ, както и представители на СДВР, обясни столичният кмет.

Тя увери, че се правят постоянни проверки в градския транспорт в София, а екипите са били удвоени по нейно настояване. За последния месец са написани над 200 акта.

Министър Денков: Да се пазим взаимно, за да учим нормално!

„Като цяло впечатленията се, че мерките се спазват. Контролът е достатъчен”, каза Фандъкова.

Тя разкритикува уволняването на проф. Асен БалтовАсен БалтовПроф. д-р Асен Георгиев Балтовзпълнителен е директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" от м. Февруари от „Пирогов”. „Това е неразбираемо и безотговорно. Да се отстраняват и сменят директори - разбирам. Но не гонете лекарите, те са важни в днешните условия”, каза Фандъкова.

Около 30% са ваксинираните срещу коронавируса в София, съобщи още столичният кмет.

Драматично се бави страната ни с Плана за възстановяване, смята още тя. Това е проблем за общините. Фандъкова даде пример с изграждането на метрото. „Успях да убедя министрите, че е важно метрото да бъде съфинансирано от фонда, така както ЕС го разбира. Вече ще понеса риска и ще започнем изграждането преди да е одобрен Плана, но това е риск”, каза Фандъкова.

Калина Христова
218 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини