Около 11 000 ученици ще влязат днес в училищата от Пернишка област

  • 15 септември 2021 09:50

  • 153
  • 0
Около 11 000 ученици ще влязат днес в училищата от Пернишка област
© Bulphoto/архив

Около 11 000 ученици ще влязат днес в училищата от Пернишка област, съобщиха от Регионалното управление на образованието. От тях 925 са първокласници. Те са с 10 повече от миналата учебна година. В две учебни заведения продължават частични ремонтни дейности. Те обаче няма да попречат на учебния процес.

В региона не са реализирани две паралелки от утвърдения с 40 паралелки държавен план-прием за 8 клас - една по професия "готвач" и сборна паралелка по професиите "ресторантьор" и "аниматор" в туризма.

Старт на новата учебна година! 59 000 първокласници ще прекрачат училищния праг днес

Ваксинирани срещу COVID-19 са 34 процента от учителите в областта, 60 на сто от директорите на училища и 20 на сто от непедагогическия персонал. В детските градини са имунизирани 27 на сто от директорите, 28 процента от педагозите и 25 на сто от непедагогическия персонал. За коронавирус са тествани 553 учители в региона и 280 служители в образователни институции.

Гост на перничани днес ще бъде министърът на образованието Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С, който ще открие учебната година в Природо-математическа гимназия "Христо Смирненски". На празненството ще присъства и кметът на общината Станислав ВладимировСтанислав ВладимировСтанислав Владимиров е роден на 30 декември 1978 г. в София. Завършил е средното си образование в. Тържеството ще протече при спазване на строги противоепидемични мерки и в присъствието само на новоприетите ученици от пети и осми клас. Учениците от останалите класове ще проведат срещи с класните си ръководители по предварително изготвен график.
В Перник днес ще гостува и посланикът на Дания у нас. Той ще открие учебната година в Пето СУ.

Десислава Станева
153 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини