Пожарът между Делчево и Пехчево е на безопасно разстояние от българската граница

  • 05 август 2021 18:53

  • 874
  • 3
Пожарът между Делчево и Пехчево е на безопасно разстояние от българската граница
© Булфото (архив)

Пожарът, който гори между Делчево и Пехчево в Република Северна Македония, все още е на безопасно разстояние от българската граница, съобщава кметът на община Симитли Апостол Апостолов, цитиран от общинския пресцентър. Към момента обаче духа силен вятър, който прави обстановката непредвидима, съобщава още Апостолов, който е на място на границата, откъдето следи ситуацията.

Кметовете на населените места в общината са предупредени да следят ситуацията с особено внимание, съобщават още от общинския пресцентър. Към момента не се налага евакуация на населението от най-близките села Сушица, Сухострел и Брестово. От община Симитли посочват, че евакуация ще се наложи само в случай, че ситуацията се усложни и се появи реален риск за хората, живеещи в тези населени места.

Посланикът ни в Република Северна Македония посети района на Пехчево и Делчево, където български пожарникари се борят за погасяване на пожар
 

Константин Тодоров
874 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.08.05 | 20:27

3
Да се обяви за нищожен договора и фащ да ни върнат парите, кой нормален плаща милиарди, за нещо което го няма !!????

2021.08.05 | 20:25

2
Защо вместо тъпите самолети на Боко, не купиха противопожарни и медицински хеликоптери !!!!?????
Антимак

2021.08.05 | 19:05

1
Македонците да си гасът сами пожара, а не да ни искат помощ. нали ни плюят, нали ни наричат татари?? по-добре е да изгори цялата северна Македония, та да им дойде акъла, че съседите не са врагове!

Добави коментар

Водещи новини