Обявиха частично бедствено положение в община Велинград заради разрастващи се пожари

  • 05 август 2021 21:36

  • 5050
  • 1
Обявиха частично бедствено положение в община Велинград заради разрастващи се пожари
© Булфото (архив)

Обявено е частично бедствено положение в община Велинград. Това се случва със заповед на кмета Костадин Коев, след решение на Кризисния щаб.

Частичното бедствено положение е обявено от 20:00 часа днес до 20:00 часа на 12 август. То важи за част от територията на общината, а именно района на ДЛС “Чепино“ и ДГС“Алабак“, в местностите „Бачовица“ и „Сивек”.

Основните причини за кризисната ситуация са разрастващите се пожари в горските местности и задимяването на част от територията на община Велинград, както и опасността от обгазяване и задимяване на града, с което се застрашава живота и здравето на населението.

Пожарът над Велинград е овладян

По първоначални данни площта на днешния пожар е над 1000 дка, на моменти е върхов и се влияе от посоката и силата на вятъра. Прави се просека, тъй като гората е много гъста и непроходима. В момента на терена има сили на пожарна служба и горски служители.

Въведен е в действие План за защита при бедствия на Община Велинград, част „Пожари”. Движението на хора и моторни превозни средства в района на обявеното бедствено положение е силно ограничено.

Константин Тодоров
5050 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.08.05 | 22:09

1
Благодарение на 32 годишното управление ,България гори а ние си нямаме хеликоптери за гасене на горски пожари,демократи такива.

Добави коментар

Водещи новини