Гълъб Донев: Ще насочим средства към общините, в които има пострадали имоти от пожарите

  • 05 август 2021 13:13

  • 719
  • 1
© Булфото (архив)

Министерски съвет има готовност да се насочат средства към общините, в които има пострадали имоти от пожарите. Това каза вицепремиерът в служебния кабинет Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. в отговор на въпрос на Мая Манолова по време на блиц-контрола във връзка с усложнената обстановка с пожарите.

,,Министерски съвет има готовност и съответно работим в посока на това да бъде свикана Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, за да се насочат средства допълнителен трансфер от бюджета към общините, в които има пострадали имоти, изгорели къщи, стопански постройки'', каза Донев. Той уточни, че на такова подпомагане могат да разчитат всички тези, които са със засегнати основни жилища, които са със съответните разрешителни за строеж.

Откъм близките на загиналите горски служители. Те имат право да получат еднократна финансова помощ по Кодекса за социално осигуряване от 540 лв. Тази помощ могат да я получат съпругите на загиналите горски служители, техните деца, независимо от това дали са навършили пълнолетие. Родителите на загиналите горски служители също могат да получат тази еднократна помощ от 540 лв. Така че e разпоредено на социалните служби в Благоевград да окажат социална подкрепа на загиналите горски служители така, че да могат да подадат съответните документи за получаване на тази еднократна помощ, каза още Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София..

Десетки военнослужещи участват в борбата с пожарите за пореден ден

,,Другото, което държавата може да предприеме и го предприема - вече са разпоредени действия на съответните дирекции "Социално подпомагане" в населените места, където са опожарени имотите на много български граждани. Има готовност, определени са служителите от съответните дирекции "Социално подпомагане", които да вземат участие в комисиите, които ще направят оглед на щетите и ще направят преценка върху нанесените щети върху имотите на пострадалите лица. Съгласно Правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане пострадалите лица, семействата могат да получат еднократна помощ от 375 лв.'', каза още вицепремиерът.

Последвайте канала на

Владимир Василев
719 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
РУСКО РОБСТВО

2021.09.04 | 18:24

1
ДВЕ В ЕДНО ЗНАЧИ,ДВЕ БЕКАПЕТА В ЕДНА ЧЕРВЕНА СВИНЯ ПРАСЕДЕНТ. СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ СЛЕД ПРЕВРАТА НА МУТРАФОНОВА ЩЕ НИ ДАВЯТ В КЕНЕФА НА ИДИОТА ПУТЬО.

Добави коментар

Водещи новини