Министерство на правосъдието: Подкрепяме исканията на служителите в затворите

  • 23 май 2012 09:40

  • 862
  • 1
Министерство на правосъдието: Подкрепяме исканията на служителите в затворите
©

Кризисна ситуация е била обявена в затвора в Бобов дол и в ареста в Перник в нощта на земетресението, извикани са допълнително надзиратели за справяне със ситуацията.

Това каза за предаването "Преди всички" по БНР заместник-министърът на правосъдието Пламен Георгиев.

Пребиваващите в местата за задържане са изведени на открито, на местата за разходка. Не е имало никакви инциденти.

По повод предстоящия на 10 юни протест на служителите в затворите, които искат по-високи заплати и по-добри условия на труд, зам.-министър Георгиев обясни, че той и министърът на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент застават зад исканията.

"В настоящия момент хората искат поне едни 28,5 лв. за храна, които наистина им се дължат по закон, а така също и повишаване на средствата за специфични условия на труд. Проблемът е, че когато ние дойдохме в министерството, вече е гласуван бюджетът. Ние ще направим единственото възможно нещо – ще се срещнем с министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, за да обсъдим възможността да се отпуснат допълнителни средства. За догодина, разбира се, със сигурност ще бъдат включени. Близо 2 години тези пари не им се дават. Министър Ковачева вече е влязла във връзка с министър Дянков. Тази среща ще бъде проведена в най-кратко време. Проблемът за съжаление е, че чисто финансов. Хората са на един абсолютен минимум. Дори ние не можем да охраняваме всички сгради в София", заяви Георгиев.

Вариантът за промени в Наказателния кодекс ще претърпи много нови промени, каза още той. По повод казуса "Галеви"  Георгиев подчерта, че проблем със закона няма: Истината е, че под 4%от лицата, които изтърпят наказанията си, по някакъв начин се отклоняват, допустим процент. Проблемът в случая е, че в тези 4% са и т.нар. Братя Галеви.

Последвайте канала на

Десислава Станева
862 1

Коментари 1

Добави коментар
СЛУЖИТЕЛ

2012.05.24 | 12:57

1
Пламене,пламене,едно е да си пламък в кандилото на обречените,друго е да си пламък от факла в гората на заблудените и обърканите,трето е да си горящото сърце на Данко,който водил духовните слепци към Светлината.Ти какво си?!Смешко Беглешко.Що си не лапаше,като ПуркоРор,а и или и това го не можеш,па се хвана за държавнию Бастун???!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини