Километрична опашка на ГКПП "Кулата"

  • 19 юни 2021 11:24

  • 1664
  • 2
Километрична опашка на ГКПП "Кулата"
© Pixabay (архив)

Интензивен е трафикът на ГКПП "Кулата" на изход в съботната сутрин, предаде БТА. Опашката от чакащи да преминат в южната ни съседка е километрична, а колите се спират преди граничния пункт, за да не се получават струпвания. Очаква се трафикът да бъде интензивен през целия ден.

На влизане в Република Гърция българските граждани, които пътуват с леки коли и автобуси, трябва да представят отрицателен PCR тест направен не по-рано от 72 часа или сертификат за ваксинация срещу Ковид-19, направена преди не по-малко от 14 дни. Пътуващите могат да представят и сертификат или положителна диагноза по метода PCR или антиген в продължение на 2 до 9 месеца от датата на заболяването, посочена в него, който е издаден от оторизиран орган в съответствие с националното законодателство на английски, френски, немски, италиански, испански или руски език.

Гърция ще допуска български граждани и с отрицателен бърз антигенен тест на хартиен носител

Считано от днес /19 юни/ Гърция ще допуска български граждани с документ за негативен резултат от бърз антигенен тест а Ковид-19 на хартиен носител, съобщи гръцкото Министерство на туризма. Документът трябва да е издаден от оторизирана лаборатория. Облекчения са въведени и за децата. Изискванията за представяне на удостоверения за PCR или бърз тест, или удостоверение за преболедуване вече ще важат за навършилите 12 години, а не както досега - за навършилите 6.

Novini.bg
1664 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
БСП и ИТН

2021.06.20 | 11:50

2
Шъ ги спреме тия предатели вье. Нека само да додИме на власт. Въвеждаме веднага изходни визи за Запада, никакъв внос на западни коли, задължителна почивка на Черноморието! Няма наште хотели, които приватизирахме и къщите за гости да стоят празни я?! Шъ ви кайм ние како е дьемокрация. Както каза нашата вождка другарката Говнели Импексова демокрацията има доста лоши неща и донесе много злини на България - автомагистрали, спортни зали, училища, болници и други неразрешени от партията удобства за робската рая!
Гошо от почивка

2021.06.19 | 13:37

1
Много бедни тия българи ей!

Добави коментар

Водещи новини