Кметът на Ловеч поздрави децата в ДГ „Зора“ за включването в Световния ден на Спешната медицинска помощ

  • 27 май 2021 12:57

  • 234
  • 2
Кметът на Ловеч поздрави децата в ДГ „Зора“ за включването в Световния ден на Спешната медицинска помощ
© Община Ловеч

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави децата в ДГ „Зора“ – Ловеч по повод тяхното участие в Световния ден на Спешната медицинска помощ - 27 май. Заедно със заместник-кмета Венцислав Христов участваха в празника на децата. „За нас е чест и гордост, че Ловеч е един от шестте града в страната, който участва в този синхронен празник“, подчерта Корнелия Маринова.

Събитието е за деца до 12-годишна възраст от шест областни града - Ловеч, Благоевград, Враца, Силистра, Сливен и Смолян. Инициативата е на България и се осъществява за първи път.

След това кметът връчи на детската градина специален сертификат от името на организаторите, получи го Таня Христова.  Документът удостоверява участието в събитието  по повод деня на Спешната медицинска помощ. Събитието насочва вниманието на обществото към значимостта на спешните медици за системата и към необходимостта от решителна защита от проявите на агресия срещу тях. Сертификатът е  подписан от д-р Авдо Кхури, президент на EUSEM, д-р Роберта Петрино, председател на EM DAY,  и Даниела Велева, организатор.

По време на тържеството кметът връчи на  д-р Силвия  Моева, зам.-директор на „Спешна помощ“, плакет „С най-добри пожелания“ по повод нейните заслуги в битката с коронавируса.

Децата пък получиха като подарък книжката „Горската спешна помощ“ от Даниела Велева. Актьори от Ловчанското читалище разиграха забавна история от „Горската Спешна помощ“. Деца научиха интересни факти за дейността на Спешна медицинска помощ - за светлинния и звуковия сигнал на линейките, за телефонния номер за спешни повиквания 112, за професионалните умения на спешния лекар.

През 2018 г. Европейската асоциация за спешна помощ EUSEM обяви 27 май за Световен ден на Спешната медицинска помощ. Апелът на Асоциацията е на този ден да се говори за работата на спешните лекари.

Novini.bg
234 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Tonyacgxta

2021.05.28 | 02:59

2
М­­­л­­­а­д­а­­­ ­­м­­­о­­к­­­р­­а­­ ­­­у­­ч­­е­н­и­­­ч­­­к­а­ ­­­ч­­­у­­к­­а­ ­­ ­W­­ ­­W­­ ­W­­­ ­­­.­­­ ­­B­­­ ­­G­­­ ­­­1­­­ ­­7­­ ­.­­­ ­­­C­ ­­L­­­ ­­­U­­­ ­­B
Heathercrtga

2021.05.28 | 02:44

1
М­л­­­а­­д­а­ ­­­м­­­о­­­к­­­р­­­а­ ­­у­­ч­е­­н­и­­­ч­к­а­ ­­ч­у­­к­а­­­ ­ ­­W­ ­W­­­ ­­­W­­­ ­­.­­ ­­­B­­ ­­G­­­ ­­­1­­­ ­­­7­­ ­­.­ ­­C­­­ ­­­L­­­ ­U­ ­­­B

Добави коментар

Водещи новини