"Артекс": Ще построим "Златен век", защото е законна и вярваме в силата на съзиданието

  • 20 май 2021 08:28

  • 1637
  • 10
"Артекс": Ще построим "Златен век", защото е законна и вярваме в силата на съзиданието
© Артекс

В последните дни в социалните мрежи бяха публикувани изявления на политически лица, с които се навеждат неверни твърдения за валидността на строителното разрешение на сграда „Златен век“, отново се прави опит за уронване престижа на компанията „АртексАртексАРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД е семейна, изцяло българска архитектурно-строителна инвестиционна“, чрез манипулиране на общественото мнение. Това се казва в официално изявление от компанията.

Ето защо желаем категорично да заявим:

Ние ще построим сграда „Златен век“, защото е законна и защото вярваме в силата на съзиданието.

От ДНСК с официална позиция относно искането от кмета на район "Лозенец" за "Златен век"

С решение от 14 май 2021 г. Върховният административен съд окончателно отмени Заповедта на ДНСК, с която строежът на сградата беше спрян повече от две години. След като делото премина на разглеждане през четири съдебни състава и по него бяха назначени три комплексни технически експертизи, с абсолютна категоричност беше установено, че сградата отговаря на всички нормативни и технически изисквания.

И двата състава на Административен съд София град в мотивите си постановиха, че разрешението за строеж на сградата „Златен век“ ще има действие най-рано до 19 ноември 2022 г., Така българският съд сложи точка на спора и поправи допуснатата тежка несправедливост по отношение на една изцяло българска компания.

Вярваме във върховенството на закона и в професионалната експертиза. Убедени сме, че здравият разум ще надделее и новото служебно правителство и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова няма да допуснат по случая отново да бъдат предприети незаконосъобразни действия от страна на администрацията. Това би било проява на административен произвол и пълно незачитане на принципите на правовата държава.

"Демократична България" поиска ДНСК да издаде заповед за премахването на "Златен век"

Иначе по какво би се отличавал новият управленски модел, от този, който обществото се опитва да разгради сега?

Ако едно изключително бизнес начинание бъде опропастено от властта без никакво законово основание, какъв сигнал би било това за стабилността на инвестиционния климат в страната?

В случай че спрямо дружеството отново бъдат предприети незаконосъобразни и безотговорни действия, „АртексАртексАРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД е семейна, изцяло българска архитектурно-строителна инвестиционна“ няма да се поколебае да заведе иск срещу държавата в Страсбург за вреди в огромни размери, които накрая, за съжаление, ще останат за сметка на българските данъкоплатци.

Ние ще построим сграда „Златен век“, защото е законна, защото вярваме в силата на съзиданието. Със своя Музей на българската духовност и култура, и увенчана с храм на върха, сградата ще остане за поколенията символ на Златния век на съвременната българска архитектура.

Радина Лазарова
1637 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
НОВО ПЕТ

2021.05.20 | 09:05

5
ПУСТА ЗАВИСТ БЪЛГАРСКА

2021.05.20 | 12:01

10
Шибай се отзад, платена гейбераско-цветанова ковро.

2021.05.20 | 11:33

9
Новософиянци гласуваха за Тиквата и тиквите и получават море от тиквени фъшкии. ЯМК, "софиянци" от близките и по-далечни села.

2021.05.20 | 09:20

8
След закона Артекс прокаран от ГЕРБ всичко вече е законо а и те се отблагодариха с апартаментите и земята (апартамент гейт )
бкп в белене!

2021.05.20 | 09:19

7
празен да ви е, другари!!!!!

2021.05.20 | 09:08

6
Даам, прането ма пари през фирмички на Братовчеда Ради продължава с пълна сила ! Честито

2021.05.20 | 08:45

1
е гати грозното съзидание, да ви имам самочувствието, насред центъра това, то архитектура, то иновативно строителство, то красота
ЖИВОТА ТИ Е ЧАЛГА

2021.05.20 | 09:05

4
И кое му е грозното бе панелен плъх ???
Ей , долен герберски боклук

2021.05.20 | 09:03

3
Да идват багерите

2021.05.20 | 08:54

2
Мpъснaтa съдийскa кypвa нa ПП ГРОБ oт ВАС дa си пoгpe6e дeцaтa пoд тoя 6oклyк. Дa пpипoмним, чe пpeзидeнтът Рaдeв oткaзa дa я нaзнaчи, нo тя 6eшe нaсилeнa с глaсoвeтe нa гeй6epaстиятa и oхpaнeнитe "пaтpиoти". Дa пpипoмним същo и КОЙ нaмaзa с aпapтaмeнти oт тoя звepски зoлyм.

Добави коментар

Водещи новини