Президентът: Националната библиотека има огромен принос за запазването на духовното наследство

  • 11 май 2021 16:53

  • 249
  • 1
Президентът: Националната библиотека има огромен принос за запазването на духовното наследство
© Булфото/Архив

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на поздравява Националната библиотека „Св.св. Кирил и Методий“ по случай  нейния патронен празник и професионален празник на библиотечните и информационни специалисти, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

„На значимата и почитана от всички българи дата вие носите едни от най-ярките искри на светлия празник. Пазите историческия завет на първоучителите със съзнание за изключителната роля на словото и свещения дар на родната писменост“, заявява президентът в писмото си.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на подчертава, че най-голямата библиотека в страната ни от своето основаване до днес има огромен принос за запазването на духовното наследство, обществената памет, културните и просветителски традиции. 

Йотова: Да пазим и ценим словото, за него са водени битки и изтърпявани страдания

„Благодаря ви за достойните позиции и национално значими инициативи, с които продължавате делото на плеяда изключителни общественици и хуманитаристи, вградили своя будителски дух в устоите на библиотеката, в българското културно развитие“, казва още президентът. По думите му ръководството и екипа на библиотеката са доказали, че с ясна визия, трудолюбие и последователност преодоляват успешно дори кризисните периоди и  през 2021 г. имат повече читатели, повишено доверие и нови перспективни идеи. 

„Вярвам, че заедно ще продължим пътя на ползотворното сътрудничество, което ни свързва, в името на духовния просперитет и самочувствие на обществото ни“, подчертава в писмото си държавният глава. 

Последвайте канала на

Novini.bg
249 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.05.11 | 17:49

1
ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ ИМА ОГРОМЕН ПРИНОС ЗА РУСКАТА ХИБРИДНА АГРЕСИЯ В БЪЛГАРИЯ

Добави коментар

Водещи новини