Фандъкова: На 24 април пускаме метрото през "Овча купел"

  • 16 април 2021 12:14

  • 411
  • 0
Фандъкова: На 24 април пускаме метрото през "Овча купел"
© Фейсбук - Йорданка Фандъкова

На 24 април, следващата събота, пускаме за движение 4-те км на третата метролиния през „Овча купел“. С тях присъединяваме един от големите райони на София към метромрежата, а гражданите, които ще пътуват с метрото, достигат 500 000 на ден. Това съобщи във "Фейсбук" столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска

Изградихме цялата третата линия на метрото от 2016 до 2021 г. – за по-малко от 5 години нови 12 км – от „Подуяне“ през „Оборище“ и центъра, през „Красно село“ и „Овча купел“ до Околовръстния път при „Горна Баня“. И сме готови да продължим.

Вижте как изглеждат новите метростанции и важни детайли за работата им

Затова очаквам максимално бързо новият парламент и правителство да продължат процедурата по Плана за възстановяване и устойчивост и внасянето му в Европейската комисия, тъй като в него заложихме средства за разширенията на третата линия на метрото – по бул. „Владимир Вазов“ и през „Слатина“. Тези участъци се очакват от хиляди хора и имаме готовност още тази есен да започнем строителството на 3-те км в район „Подуяне“.

През тази и следващата седмица провеждаме и обществените обсъждания за изменения на общия устройствен план за разширенията на метрото от Военната академия „Г. С. Раковски“ през „Гео Милев“ и „Слатина“ до „Цариградско шосе“ и от „Младост 3“ до Симеоновския лифт.

В края на поста си столичният кмет поздрави всички с парчето на Metallica "Nothing Else Matters". 

На 24 април, следващата събота, пускаме за движение 4-те км на третата метролиния през „Овча купел“. С тях...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в Петък, 16 април 2021 г.
Радина Лазарова
411 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини