Водещите новини! Може да изтеглим ваксината на Астра Зенека

12 април 2021 19:11

Водещите новини! Може да изтеглим ваксината на Астра Зенека
© gettyimages
1756 1

Водещите новини на 12 април 2021 година.

От ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в обявиха ще предложат ли правителство, сменят шефове в партията

Въпреки опитите да бъдете уверени, че изборите ще бъдат провалени, те протекоха нормално. От това, което чух през миналата, седмица разбрах, че всички са спечелили изборите. Коментират се края на епохи, началото на други. От повечето спортове знам, че победителят е този, който е първи, заяви Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Свърши времето на големите приказки, дойде времето да се вземат решения. Ние сме взели решенията си и ще следваме процедурата по Конституция. Длъжни сме в името на доверието на тези над 800 000 граждани, които гласуваха за нас, да предложим правителство,  и то не като политически знак, а такова, което да предложи решения, въпреки малките шансове то да бъде подкрепено. Истината е, че българските граждани дадоха много трудна задача на политиците. Притеснява ме, че като че ли сведохме политиката до песни, танци и надвикване, а политиката е вземане на решения, подчерта членът на ръководството на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

От ГЕРБ обявиха ще предложат ли правителство, сменят шефове в партията

*********

Трагедия в Кърджали

Син закла майка си в Кърджали

22-годишен кърджалиец уби майка си. Сигналът за престъплението е бил подаден рано тази сутрин около 7:30. Деянието е извършено в жилище на улица "Средец". Жертвата е била на 52 години. Синът ѝ е задържан от полицията. Убийството е било извършено с нож. 22-годишният извършител е студент в София. Майка му пък е била учителка в Кърджали.

Студент закла с нож майка си в Кърджали

*********

Продължаваме да намаляваме и застаряваме

Към 31 декември 2020г. населението на България е 6 916 548 души, съобщи Националният статистически институт. В сравнение с 2019 г. населението на страната намалява с 34 934 души, или с 0.5 на сто. Мъжете са 3 349 715(48.4 на сто), а жените -3 566 833(51.6 на сто), или на 1000 мъже се падат 1065 жени. Броят на мъжете преобладава във възрастите до 54 години. С нарастването на възрастта се увеличават броят и относителният дял на жените от общото население на страната.

Като цяло от НСИ отчита, че в страната продължава процесът на намаляване и застаряване на населението; намалява броят на живороденитe деца и коефициентът на обща раждаемост; нараства броят на починалите и коефициентът на обща смъртност; намалява детската смъртност; намалява броят на сключените граждански бракове и броят на разводите.

Населението на България е 6 916 548 души към края на 2020 г. НСИ: Намаляваме

*********

Проф. Ангелов: Интересът към ваксината на АстраЗенека спадна драстично, обмисля се изтеглянето ѝ

Днес пристигнаха над 62 000 дози от ваксината на Пфайзер. От сега всеки понеделник ще пристигат по толкова. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. по време на брифинг.

Днес обсъдихме няколко проблема. Едно от тях бяха опашките от общопрактикуващи лекари пред СРЗИ за ваксини. Ще изготвим алгоритъм за подобряване на логистиката. Коли на МВР могат да бъдат използвани за логирстиката на ваксините от РЗИ до лекарските кабинети. Не приемам обвиненията, че не е създадена логистика, посочи той.

По думите му избор на ваксини ще има от месец май.

Проф. Ангелов: Интересът към ваксината на АстраЗенека спадна драстично, обмисля се изтеглянето ѝ

*********

Част от учениците се върнаха в клас

От днес се възобновява присъственият учебен процес за учениците от 1-и до 4-и клас и за задължителните групи за предучилищно образование, за учениците, които се обучават в специалните училища за ученици със сензорни увреждания, както за учениците от 5-и до 12-и клас, обучаващи се в слети паралелки и в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището.

Това се регламентира със заповеди на здравния и на образователния министър, и според графика за редуването на присъственото и на обучението в електронна среда от разстояние от 5-и до 12-и клас.

От днес: Част от учениците се връщат в клас

*********

Отбелязваме 60 години от полета на Юрий Гагарин в космоса

Юрий Гагарин стана първият човек, полетял в космоса, на 12 април 1961 г. - точно преди 60 години.

Съветският съюз може да е в историята, руската слава в космоса отдавна е отминала, но легендата Гагарин все още е жива - символ на руския успех и важен източник на национална гордост.

"Той е личност, която вдъхновява абсолютен консенсус, обединяващ нацията", казва биографът му Лев Данилкин.

Гагарин е роден и расте в семейство на дърводелец и доячка в колхоз, като дете преживява нацистката окупация на родното му село Клушино. Завършва техникум със специалност леяр, занимава се активно със спорт. През 50-те години започва да се увлича от авиацията и отбива военната си служба във военновъздушните сили. През 1959 г. подава заявление за включване в групата на кандидатите за космонавти и в началото на 1960 г. е одобрен.

60 години от полета на Юрий Гагарин в космоса

 

Мая Йорданова
1756 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Грешка

2021.04.13 | 01:18

1
Вместо да изтеглим ваксините, да внесем повече домати!

Добави коментар

Водещи новини