Забраняват базари, фестивали и тържища в област Велико Търново

  • 11 март 2021 17:18

  • 597
  • 1
Забраняват базари, фестивали и тържища в област Велико Търново
© pixabay

Базари, фестивали и тържища в област Велико Търново ще бъдат забранени от утре реши Областният кризисен щаб на днешното си заседание. Заболяваемостта в област Велико Търново е 260 на сто хиляди души население, към днешна дата, заяви директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Евгения Недева, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32589

Ако индексът достигне 300 заболели на 100 хил. души в следващите дни, ще бъдат затегнати още мерките, уточни тя.

Официално: Затегнаха мерките срещу COVID в София!

Заетостта на леглата в лечебните заведения на територията на областта, където са разкрити КОВИД отделения е 43 процента, а в интензивните сектори - 62,5 процента, посочи д-р Недева.

На заседанието днес е взето решение да бъде засилен контролът по отношение на противоепидемичните мерки, в т.ч. носенето на маски на закрито. Онлайн записването за ваксинация е стартирало от днес на територията на областта.

Два кабинета в град Велико Търново ще приемат желаещите- единият е в МОБАЛ" Д-р Стефан Черкезов", другият е в РЗИ. Оснавната част от доставените ваксини са предназначени за хората, които трябва да организират изборния процес. Няма проблеми и с имунизационния календар за който отговарят общопрактикуващите лекари, всеки от тях, който е заявил необходимите дози ги е получил, посочи д-р Недева.

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
597 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Sharia18

2021.04.10 | 03:56

1
­В­и­ж­т­­­е­­ ­­м­­­о­я­­­т­­а­­­ ­­­т­­­и­­й­­н­­­ ­­п­у­­­т­­­к­­а­ ­­­-­­­ ­­W­­W­­­W­­.­­­B­­­G­­­1­7­­­.­­C­L­­­U­B­­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини