Възобновява се приемът на документи по Спогодбата за трудова миграция с Република Молдова

  • 08 март 2021 12:33

  • 159
  • 0
Възобновява се приемът на документи по Спогодбата за трудова миграция с Република Молдова
© Pixabay

Възобновява се приемът на документи по Спогодбата за трудова миграция с Република Молдова, съобщи пресцентърът на Агенцията по заетостта /АЗ/.

От днес българските работодатели могат да подават заявки за свободни работни места за молдовски граждани по действащата Спогодба за регулиране на трудовата миграция между правителствата на Република България и Република Молдова, се посочва в съобщението. Заявките се приемат във всяко бюро по труда, без ограничение от месторабота и адрес на управление. Условията на Спогодбата се прилагат единствено за новонаети лица и не са приложими за вече работещи на територията на Република България, припомнят от АЗ. Достъпът до пазара на труда се разрешава за заемането на длъжности, за които по закон не се изисква българско гражданство, уточняват от агенцията.

От Агенцията по заетостта посочват, че спогодбата се прилага за работници мигранти, които са граждани на една от двете държави, имат сключен индивидуален трудов договор и притежават необходимото разрешение за пребиваване на територията на другата държава.

МВнР: Молдова даде съгласие за организиране на изборите на 4 април

Последвайте канала на

Novini.bg
159 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини