МВнР: Молдова даде съгласие за организиране на изборите на 4 април

27 януари 2021 18:03

МВнР: Молдова даде съгласие за организиране на изборите на 4 април
© Булфото (архив)
256 0

Министерството на външните работи и европейската интеграция на Молдова (МВнРЕИ) изрази съгласието на молдовските власти да се организират избори за народни представители за Народното събрание на Република България на 4 април 2021 г. в посолството на Република България в Кишинев и в Консулството на Република България в Тараклия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Във връзка с епидемиологичната ситуация молдовските власти изискват от посолството ни да спазва и следва всички препоръки, издадени от Министерството на здравеопазването, труда и социалната защита на Република Молдова, както и съответните решения на Националната извънредна комисия за обществено здраве за контрол и предотвратяване на COVID-19, валидни за изборния период.

Словения се съгласи да проведе парламентарните избори в посолството ни в Любляна

В случай, че по време на изборите бъде обявено извънредно положение на цялата територия на Република Молдова или в определени части на страната, е задължително да се спазват правилата за поведение, установени от органите, които са обявили извънредното положение.

Novini.bg
256 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини