Експерти за пукнатините на Лъвов мост: Резултат от спорно качество

  • 19 февруари 2021 14:07

  • 48
  • 3
Експерти за пукнатините на Лъвов мост: Резултат от спорно качество
© Булфото (архив)

От Института за пътна безопасност излязоха с експертно становище относно пукнатините в асфалтовата настилка на Лъвов мост в София.

От направените констатации се установява, че след пускане на мостовото съоръжение в експлоатация през 2014 г. при натоварването на трафикопотока са се получили слягания, в резултат на което са възникнали повечето пукнатини. По време на експлоатацията тези пукнатини са били запълвани с битум, но това не е довело до спиране на сляганията. Преди началото на зимния сезон пукнатините с ширина повече от 4 см не са били запълнени. Следователно водата е проникнала в дълбочина, което е довело до компрометиране на асфалтовата настилка.

Огледът на съоръжението показва още, че поддръжката му и качеството на изпълнение не отговаря на съвременните изисквания.

Експерти на Столична община днес обявиха, че времето не е подходящо за ремонт на компрометиралото се асфалтово покритие на Лъвов мост. В същото време се извършва ремонт на асфалтовото покритие на АМ „Тракия“ в района на Чирпан. Явно времето е подходящо да се ремонтира магистрала, но не е подходящо за ремонти в София, пишат от Института за пътна безопасност.

От Института припомниха на кмета Йорданка Фандъкова, че все още не е изпълнила обещанията, които даде в предизборния дебат за транспорта на София.

Novini.bg
48 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Lupitaa20

2021.04.10 | 03:58

3
­­­В­и­­­ж­т­­­е­ ­м­­­о­я­­­т­а­ ­т­­и­­й­н­ ­­п­у­­­т­к­­­а­­­ ­­-­ ­W­­­W­­­W­­.­­B­G­­1­­7­.­­C­L­U­B­­­
Въййй

2021.02.19 | 14:33

2
Експертите да не са от ГЕРБ ,че толкова добре е направен Лъвов мост,браво хайде отново за Боко

2021.02.19 | 14:21

1
Експертите да не са от БСП?

Добави коментар

Водещи новини