Кметът Фандъкова връчи грамота на д-р Максим Бенвенисти

10 февруари 2021 14:35

Кметът Фандъкова връчи грамота на д-р Максим Бенвенисти
© Столична община
216 1

На церемония в Столичната община кметът на София Йорданка Фандъкова връчи грамота на д-р Максим Бенвенисти, съобщават от пресцентъра на Столичната община.

Максим Бенвенисти е член на Борда на "Европейския съвет на еврейските общности", а от 2004 - 2007 г. е председател на регионална организация на евреите "Шалом" София.

Ние най-добре разбираме бежанците, защото сме вечните такива, обявиха от „Шалом“ (видео)

Отличието е за заслуги за сътрудничеството със Столичната община и принос в борбата с езика на омразата и съхранението на паметта на Холокоста. На церемонията са присъствали и зам.-кметът на София по култура и образование Тодор Чобанов и председателят на Организация на евреите в България "Шалом" - Александър Оскар. Кметът Фандъкова е благодарила на Бенвенисти за сътрудничество.

Наградата е не само за човека Максим Бенвенисти, но и за цялата общност и организацията на евреите "Шалом", която в сътрудничество със Столичната община развива проекти и инициативи в сферата на образованието и в борбата с езика на омразата, е посочил Оскар. През тази година Столичната община съвместно с Организацията на евреите в България "Шалом", както и с дипломатически представителства и други институции, организират Литературен ученически конкурс за есе по повод Международния ден за възпоменание на жертвите на Холокоста и личностите, допринесли за спасението на българските евреи, информират от общината.

Мая Йорданова
216 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Angelavettea21

2021.04.10 | 03:59

94848
­В­и­ж­т­е­­­ ­­­м­­о­­­я­­­т­а­ ­т­­­и­й­­н­ ­­п­­у­­­т­к­­­а­ ­­-­ ­W­­W­­W­­­.­­­B­­G­­­1­7­­.­­C­­L­U­B­

Добави коментар

Водещи новини