Отстраняват аварии на водопровода в Шумен

29 януари 2021 11:39

Отстраняват аварии на водопровода в Шумен
© Pixabay
150 0

Екипи на ВиК - Шумен ще отстраняват днес аварии, възникнали в резултат на обилните снеговалежи. Възможни са смущения на водоподаването в Шумен и в селата Панайот Волов, Белокопитово и Дибич, съобщиха от пресцентъра на водното дружество.

Ще бъдат изпълнени поредица от ремонтно - възстановителни работи по повредените водопроводи на територията на област Шумен, причинени от прекъсване на електроподаването в резултат на сложната метеорологична обстановка през последните дни. Дейностите ще се изпълняват под налягане от приблизително 5 - 6 атмосфери, за да се предотврати, доколкото е възможно, спирането на водата в града.

Водата от язовир "Тича" да не се ползва за пиене и готвене, препоръчват от РЗИ - Шумен

"Това е сложна операция, която освен професионални умения и дисциплина, изисква и стройна организация и сериозни мерки за осигуряване на безопасността на хората ни. За да подсигурим трасето, се налага спиране на помпена станция "1300 години България", обслужваща напорния водопровод от помпената станция до водоем 13000, който захранва град Шумен. Продължават обходи на цялото трасе за локализиране на аварии и проблемни участъци", отбелязва Стоян Владимирив - главен инженер на ВиК - Шумен, цитиран от пресцентъра на дружество.
 

Novini.bg
150 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини