Родители на болни деца алармират за измама с дарителски сметки

19 януари 2021 20:22

Родители на болни деца алармират за измама с дарителски сметки
© Нова телевизия
24070 4

Родители сигнализираха за измама с дарителски кампании за болни деца. Те разказват, че в последните дни са открили няколкоФейсбук страници за набиране на средства, в които е посочена една и съща банкова сметка. Титулярът също е един и същ. Няма обаче нищо общо със семействата, категорични са близки на нуждаещите се, съобщава Нова телевизия.

Два месеца след раждането на Велина, майка й - Владислава Демерджиева,  чува страшната диагноза хидроцефалия. Последващи прегледи показват, че детето има тумор в мозъка. Последствията от нея са хидроцефалия, епилепсия, двигателни проблеми и още много, сподели  жената.

За своите 4 години Велина е претърпяла няколко курса на лъчетерапия и химиотерапия. От няколко дни отново е в Турция, където ѝ предстои операция.

Снощи, около полунощ, ми писа един човек, че като реклама във Фейсбук му попаднала една страница, в която се събират средства за Велина. Само че човекът не е разпознал нашата дарителска сметка, разказа още Владислава.

Така жената научава, че някой ползва името и заболяването на дъщеря ѝ, за да събира пари. Казва, че не познава посочения титуляр на сметката.

Родителите на болни деца се чудим как да съберем средства, за да ги спасим. В един момент осъзнаваш, че някой краде шанса на детето ти да живее. Това е толкова грозно. Такова нещо не ми се е случвало никога, коментира Владислава Демерджиева.

Тя обаче не е единствената изненадана. Дублирана се оказва и страницата на фондация "За доброто".

40% от дарителските организации крият къде отиват събраните средства

Някаква госпожа, която се е нарекла с името Десислава Христова Димитрова, е публикувала вероятно личната си сметка. Ако някой в момента напише "Фонд за децата на герои", види тази страница и дари средства за децата на Фонда по този IBAN, те  няма да постъпят при нас. Те ще постъпят към въпросната госпожа, която нямаме идея коя е, заяви Кремена Кунева, председател на Фондация "За доброто".

От Нова телевизия са се опитали да се свържат с Десислава Димитрова, за да се чуе и нейната позиция, но не са успели.

В прокуратурата вече е подаден сигнал по един от случаите.

Novini.bg
24070 4

Свързани новини

Коментари (4)

Добави коментар
Realist

2021.01.19 | 23:27

129958
Като ги гледам тези деца,те от сега са с повредени мозъци и психика от терапии и глупости. Родителите им отдавна са изпуснали шанса да ги спасят. Харчат пари за безмислени каузи. Това ли са модерните просяци?
Тъпунгер

2021.01.20 | 02:18

130022
И понеже нямат шанс децата - да крадем от тях, така ли?
Lissa

2021.01.20 | 00:31

129997
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
Мартин Петров

2021.01.19 | 21:55

129901
Те и децата знаят за тези дарителски сметки, и то отдавна.

Добави коментар

Водещи новини