Измама с името на "Български пощи" - стотици потребители са получили фалшиви мейли

01 декември 2020 09:25

Измама с името на "Български пощи" - стотици потребители са получили фалшиви мейли
© БНТ
1443 0

Стотици потребители на услугите на пощите са получили писмо с фалшива информация за неполучена пратка, заради неплатено мито. Получателите на писмото са заплашени, че ако не платят, ще им се начислява такса.

Деян Дънешки, главен изпълнителен директор на "Български пощи" ЕАД, разказа в сутрешния блок на БНТ, че техни клиенти получават имейли с логото на "Български пощи", в които се подканят да заплатят определена сума, тъй като пратката до тях подлежи на обмитяване. Прилагат се линкове, на които клиентите да си предоставят личните данни - банкови сметки.

Няма дистанционно изискване за информация, която клиентите да предоставят, предупреди той. Няма и възможност да се иска допълнително заплащане, тъй като пратката е платена от подателя.

Внимание, измама! Събират пари за Рилския манастир

"Всичко, което правим като инициативи, е описано на нашия сайт. Трябва да внимават какъв е домейнът, от който са изпратени съобщенията до тях", допълни Деян Дънешки.

Хората трябва да знаят, че всичко, което изглежда лесно и достъпно, крие висок риск, каза още главният изпълнителен директор на "Български пощи" ЕАД.

Novini.bg
1443 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини