90 бездомни са настанени в кризисния център в София

17 януари 2021 21:42

90 бездомни са настанени в кризисния център в София
© Getty Images
573 1

Рязко застудяване и предупреждения за опасно време в много части на страната. На този фон над  90 бездомни в София са настанени в кризисния център, където могат да се приютят и хранят.

Свободни места в центъра има, а ако се наложи от управата му са готови да разположат допълнителни легла, така че всички нуждаещи се да бъдат настанени, предава БТВ.

В рамките на тази неделя мобилните екипи на общината са се отзовали на 5 сигнала за бездомни хора навън в студа. Само двама от тях са пожелали да се настанят в центъра.

Мъж измръзна до смърт в Благоевград

„Много от бездомните хора се насочиха преди студените дни към кризисния център, така че нямаме засилен достъп на хора до центъра, мобилните екипи продължават да работят така че да поемаме всеки един сигнал, който постъпи до нас. На място се прави в центъра се бърз тест така че да няма случаи на хора, които имат нужда от мед помощ или със заразени с COVID да достигнат до центъра, напротив да им се окаже адекватна медицинска помощ“, каза Минка Йовчева, директор на дирекция "Социални услуги" в София.

Починал мъж беше намерен рано сутринта в Благоевград.Предполага се, че е починал след измръзване, но това ще бъде потвърдено след аутопсия. Сигналът е подаден от човек, разхождащ кучето си в района. Рано сутринта температурата в Благоевград беше минус 9 градуса.

Novini.bg
573 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бел

2021.03.23 | 10:44

1
Имам следната гениална идея...На центъра на София до минералните чешми да построите обществена, минерална баня, за да можем да се къпем като ни изкарате на улицата и може да помислите за раздаването на палатки...Недопустимо е в 21 век да има гладни и некъпани...

Добави коментар

Водещи новини