Ямбол ще стимулира финансово раждаемостта и образованието

07 януари 2021 14:40

Ямбол ще стимулира финансово раждаемостта и образованието
© pixabay
227 1

Община Ямбол ще стимулира със свои средства еднократно раждаемостта, както и повишаването на образованието на родителите и подрастващите, съобщават от общинския пресцентър.

В нова наредба на Общинския съвет се предвижда при раждане или осиновяване на първо дете родителите да получават 200 лева, за второ - 400 лева, а за трето или четвърто - 800 лева.

Расте раждаемостта в Лом

В случай че се родят две или повече деца, помощта за всяко от тях ще бъде по 500 лева. Средствата ще бъдат отпускани на новородени или осиновени деца, на които и двамата родители са пълнолетни към датата на раждането и са завършили поне гимназиален етап на обучение. Друго условие е родителите да имат адресна регистрация в общината и поне единият от тях да е регистриран преди най-малко две години.

Помощи няма да бъдат изплащани на родители, чиито деца не посещават училище без уважителни причини. Ако родителите са с висше образование, размерът на подпомагането се увеличава с 50 процента.

Мая Йорданова
227 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.01.07 | 15:51

1
бравус ...похвалнус ,,,,разширете първо кв.Бенковски иначе къде ше съберете толкова чавета ...за пари стааа въпрос нали ???? ша давате да не се отметнете щото производството започна !!!!

Добави коментар

Водещи новини