Омбудсманът: Учители на първи клас не искат да си пускат камерата. Как ще учат децата ни да пишат?

  • 11 декември 2020 08:20

  • 22697
  • 7
© БНТ

Имаме множество сигнали за запориране на пенсии заради задължения и частни съдебни изпълнители. По време на пандемията гражданите останаха без доходи, без работа, а банките и ЧСИ трябва да проявят разбиране. Това заяви пред БНТ омбудсманът Диана Ковачева

Хората остават без пари, въпреки това увеличават цената на водата. По-високата цена не се отразява на качеството на водата. Няма ползи за гражданите. 60-70% е загубата на вода в страната, а това се поема от гражданите, коментира омбудсманът. 

Омбудсманът предупреди КЕВР: Не повишавайте цените на водата!

Вчера инициирах онлайн среща, в която образователният министър отговаря на граждански и родителски въпроси за дистанционното образование. Няма ревен достъп до образование. Децата със специални нужди и увреждания са силно засегнати от онлайн обучението, разкри Ковачева. 

Вчера имахме сигнал, че учители на първи клас не си пускат камерата, за да не им се нарушава личното пространство. Как се предполага, че тези хора ще учат децата ни да пишат? Не само, че преподавателите трябва да са с включени камери, но и да пишат на дъска, категоричен бе гражданският защитник. 

Какви са проблемите пред дистанционното обучение и има ли заплаха от нулева учебна година?

Онлайн обучението изсветли дългогодишни образователни проблеми, съобщи Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент

Питам, ако семейство с две деца, което не е социално слабо и не отговаря на критерий за подпомагане, и двамата родителя работят онлайн, то те трябва да имат 4 устройства. Е, как тези семейства ще си позволят четири лаптопа, за да учат децата им, попита омбудсманът. 

Радина Лазарова
22697 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2020.12.11 | 09:14

1
А МА ЛЕЛЧЕ , НЕДЕЙ РАЗДУВАЙ МОАБЕТИ , ДЕТО ВСИЧКИ ГИ ЗНАЯТ , АМИ ЗАЩИТИ НАРОДА ОТ КРАДЛИВИЯ ТИКВОЧ И НЕКАДЪРНИКА-КРАСЮ ЦЪРВУЛА.
681

2020.12.11 | 09:26

2
Ами ние дето ни пускат видео на РУСКИ И "уважаваната " учителка си готви макароните в кухнята, какво да кажем ?....Може би ...тя"учителката"де ...да не й се изплаща заплатата!!!Къде са органите на реда за такава вопиюща ПРОСТОТИЯ!
Юрди Фънди, учителница по русскава язика

2020.12.11 | 10:03

3
Не ме клеветете в интернеда, ще съдя!
123

2020.12.11 | 10:36

4
Докато търпим ковид извращението на гербавите ще се гаврят с децата ни.
T

2020.12.11 | 10:41

5
Отваряйте училищата
Обикновена Пунта Мара

2020.12.11 | 11:15

6
Вие не разбрахте ли, никой не иска децата да се УЧАТ, просто на всяко дете ПОДАРЕТЕ КНИГАТА "Винету" и дядо му или баба му, ако майка и бащата са на РАБОТА, да му ПРОЧЕТЪТ!!! Няма смисъл от ЛУЛИЧКИ и ЧЕНГЕЛЧЕТА, само с "Винету" към "успеха" - НОЩНО ШКАФЧЕ!!!
Д.

2020.12.11 | 11:20

7
Г-жо Омбудсман,ако Вие смятате,че с пускане на камерата ще научите дете да чете и пише,значи сте много далече от образованието.По-добре на първи и втори клас им дайте ваканция,ако трябва и два месеца,и лятото да си вземат материала, отколкото да мъчите сега и децата,и учителите.Това в момента е отбиване на номера с образоването на тези деца.

Добави коментар

Водещи новини