Лекарите от Спешна помощ със специална защита

  • 26 април 2012 13:35

  • 1113
  • 1
Лекарите от Спешна помощ със специална защита
©

В новия Наказателен кодекс ще има текстове, които да уреждат специална защита за екипите от Спешна помощ и в спешните приемни отделения, съобщи здравният министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Според нея, трябва да се завишат наказанията за случаите, когато лекарите биват нападани. Засега Атанасова не навлезе в подробности, но каза, че е разговаряла с правосъдния министър Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент, която подкрепяла идеята.

Тези лекари работят под непрекъснат стрес, мотивира се Атанасова. Повод за коментара стана инцидентът в благоевградската болница от тази нощ, където полицията предотврати щурм на роднини на починала пациентка.

Дежурните са действали бързо и адекватно и не тяхната реакция е довела до смъртта на жената, каза Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Това не е първият случай на агресия спрямо медици. Двама братя нападнаха лекар, медицински сестри и полицейски екип в болницата в Пазарджик. Мъжете също търсили виновен за смъртта на майка си.

От Лекарския съюз искат лекарите да имат статут на полицаи или пожарникари, но предложението веднъж бе отхвърлено от Народното събрание, информира БТВ. А полицаи, които да пазят лекарите от недоволни пациенти, най-вероятно няма да има, защото ще струва скъпо на държавата. Според главния секретар на МВР Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет реакцията на патрулите е достатъчно бърза и адекватна, за да не се налага постоянно полицейско присъствие.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1113 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Нормален

2013.11.05 | 07:59

1
Абе я да си вършат работата! Ако си я вършат съвестно няма да имат нужда от спешна защита!!!!!! Мреме като пилци, а тия хич не им пука.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини