Важното е да си в телевизора

  • 12 ноември 2020 14:53

  • 6453
  • 0
Важното е да си в телевизора
© Колаж: Novini.bg

Разбрах! Светна ми! Прозрях го най-после!
Не е нужно да си можещ и знаещ, нужно е да си достатъчно упорит и гласовит в шутовщината си, за да успееш в България. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Ок, кой от вас заложи на „Мангъров – шеф на COVID клиника“ за „издънка на ноември“?

Беше оспорвано състезание, но все пак, мисля, че с тоя сватбарски шут, спечелиха баницата. 

Куп лекари, стотици, вероятно хиляди – още стоят пред телевизорите, трети ден, с отворена уста и не могат да мръднат. Психогенен ступор. 

А доцент Мангъров вече има своите „изяви“ в официален държавнически тон и вид – пред премиера даже! Каза, че карантината трябвало да се охлаби, щото болните така и така вече вероятно са разболели близките си. 

...

Сà… аз не съм лекар, ама знам, че ако разболееш 4 човека, а после те пуснат на улицата и разболееш още 4-5 човека, ако те спрат – утре няма да разболееш повече никого, но, ако те оставят да си миткаш – ще разболееш още и още. 

Съответно – карантина. 

Виждате ли – не е много трудно за обяснение. Драгият зрител вече толкова е свалил летвата на мисленето, че трябва простичко да му се обяснява, с картинки, ако може, а не – като вас – „математически формули“ и големи думи, дрън-дрън. Лекичко трябва, внимателно, да не го изплашите драгия зрител. След като сте му дали властта на драгия зрител да управлява (както си признахте вече вчера), трябва внимателно да му обяснявате. Нали тълпата вече управлява – страх ви е, че локдаун (който ще ни спаси живота) ще изкара тълпата на улицата и затова го давате „кротко“. Това си е много просто = тълпата управлява. Но да не се повтаряме!

Представете си, че сте лекар, учили сте, специализирали сте в чужбина, работили сте няколко десетилетия, обменяте опит с колеги в чужбина, прекарвате безсънни нощи по дежурства. Десетки други правят като вас. И накрая виждате как „доцент С-чайче-и-аспиринче“ става шеф на клиника, САМО защото достатъчно дълго време е успял да ръси шутовските си коментари и си е спечелил реклама. 

За какво ти бяха дипломите, за какво ти беше ученето, дежурствата, обмяната на опит, самоусъвършенстването, безсънните нощи, тревогата, за какво? През цялото време е трябвало просто да се научиш да се правиш на интересен. 

Политиката и медицината, и спасяването на животи нещо не вървят добре ръка за ръка. Направиха Мангъров шеф на клиника, първо, за да не знае много, а да запретне ръкави и да „види кво е!“, и второ, най-важно – да запушат устата на феновете му, като го направят нещо като фактор, че да се успокоят—ето, и техният глас (чрез него) ще се чува. Но сега е моментът управляващите да разберат какво означава изразът Backfire. 

Заради властта, която му дадохте – уж да му запушите устата – сега ви гледа от всички екрани, таблети, сайтове, вестници, отвсякъде ви гледа. И си казва мнението. И сектата на Мън се множи. А вие си правете „мерките“… 

А, да – и цените за прием при него вдигнахте. Браво! 

Всеки получи посланието, че в тая държава с наглост и обратното на остра упоритост се постига всичко. Може и да се излагаш, но излагаш ли се достатъчно дълго, хората решават, че си звезда. Дългото присъствие в телевизора е това, което определя кой е „добър“ или „лош“. 

Има един певец… Джорджан—нещо-си, на когото всички се подигравахме в продължение на години. Той не направи НИЩО, за да подобри качеството на песните си, да се научи да пее или да направи каквото и да било в положителна насока. Вместо това заложи на типичното българско качество – да е т… обратното на остър и упорит! И хората лека полека започнаха, докато му се подиграват, и да си пускат шашавите му песни по купони, по партита, на публични събития (гала вечер по бойни спортове, например—не е шега това!) и той стигна до договор с голям разпространител. 

Въпроси? 

Та Мангъров ли няма да е шеф на COVID отделение… 

Помните ли Кен Лий? Как няма да го помните?

След като изпя „Кен лий, тулибу дибу даучу“, изпя го фалшиво, изпя го на измислен език, но го направи абсурдно, излагащо, унизително… тя стана звезда. 

И хора, учили музика, свирили, пели професионално цял живот, минавали през какви ли не лишения в тоя живот, само и само да се развиват като музиканти, инвестирали в обучение и самоусъвършенстване, седяха и гледаха как тоталната липса на талант и шутовщина се възнаграждават и една кенлийка става звезда! След това я канеха в разни предавания да си изпее резила отново. И хората ѝ се радваха. Ха-ха! Много забавно. 

И ето така стигаме до отговора защо, по дяволите, политиката ни е цирк. Защото такива си ги харесвате, такива си ги търсите – да ви забавляват. После се чудите защо шутовете правят шутовчини и какво става с държавата. Как какво – става цирк. Кое не е ясно? 


 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Александър Томов
6453 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини