Във Видин посрещат икона на Свети Мина - дарение за катедралния храм "Св.Димитър"

10 ноември 2020 11:30

Във Видин посрещат икона на Свети Мина - дарение за катедралния храм "Св.Димитър"
©
301 0

Във Видин днес посрещат икона на Свети Мина - дарение за катедралния храм "Св.Димитър", съобщи за БТА архимандрит Самуил, председател на храма. Дарението е от собственичка на верига магазини в България.
Иконата на светеца ще бъде посрещната от духовници и миряни в 16.30 часа днес на входа на Видин до Речената гара, след което ще бъде отнесена с литийно шествие до катедралния храм.


Иконата е с височина метър и половина, богато украсена и е дело на зографите Антония и Димчо Димчовски. Иконописците са автори и на иконата на Свети Димитър, дарена за празника на Видин на катедралния храм "Свети великомъченик Димитър Солунски". От 17 часа днес в катедралния храм ще бъдат отслужени тържествен водосвет и празнична вечерня.

На 11 ноември, когато честваме паметта на Свети Мина, от 8.00 часа, ще започне празничната утреня в катедралния храм "Св.Димитър". От 9 часа ще бъде отслужена Божествена литургия. Службата ще води Видински митрополит Даниил заедно със Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, Велички епископ Сионий и духовенство от града и епархията, уточняват от Видинска митрополия.
 

Novini.bg
301 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини