Протестиращи срещу мръсния въздух окупираха РИОСВ - Стара Загора

Напрежение в старозагорската екоинспекция. Протестиращи нахлуха в сградата с искане да спре обгазяването в Нова Загора. Според тях източникът е заводът за биогаз в града. От предприятието отричат.

Блокадата падна малко преди 19:00 ч., когато недоволните напуснаха сградата в знак на уважение към единствения служител на екоинспекцията, който се срещна с тях – възрастен портиер, който опита да ги спре, но без резултат. Дотук се стигна заради системно обгазяване в последните 5 години, съобщи БТВ.

В Русе предстои проверка на 17 предприятия - потенциални източници на миризми

По думите на хората, въздухът мирише на развалени яйца и институциите не правят нищо.

Около 30 души отидоха до екоинспекцията. Протестът с искане за чист въздух започна пред сградата на институцията, но минути след това премина в щурм.

До днешното напрежение се стига след множество сигнали на граждани. Сигнали са подавали и от община Нова Загора до седем министерства, до главния прокурор, президента, омбудсмана и министър-председателя. Отговор няма.

Сградата остана блокирана с часове. Блокадата приключи без стълкновения. Имаше полицейско присъствие и то, по думите на служителите, бе, за да гарантира ненарушаването на реда.

Коментари

 1. 2020.09.29 | 01:36
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexcris.Com
 2. 2020.09.28 | 23:22
  Това са глупости. В града никъде не мирише на развалени яйца, камо ли за обгазяване. Протестиращите да се изкъпят и най-вероятно ще престане миризмата на развалени яйца. Поредният евтин пиар на Манолова, която беше в града. А "протестиращите" са 5 човека с антуража на Манолова.
 3. 2020.09.28 | 22:13
  Браво, а болярите спят. Ходих на гости във Велико Търново и колата ми беше във финно дървени частици от някакъв завод за дървесина. И те си го знаели, уж туристически град. Мега зле и там въздухът, освен моя роден град Стара Загора
  1. 2020.09.28 | 22:15
   завода е Кроношпан, но и да искаме нсмс да го махнем. за това този който го позволи ще си изпати, или по-скоро синчето му. чуват се разни неща в града. не е шега
 4. 2020.09.28 | 21:52
  пълна блокада и бой, докато не го затворят, стига са тровили децата ни!!
 5. 2020.09.28 | 21:42
  Трябва да има и блокади и Търговище заради много мръсен въздух от турския завод за стъкло тровещ вече почти 20 години града тъй като управляващите гейберасти укриват данните от измервателните уреди
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет