Емил Димитров изпраща заместник-министрите на околната среда и водите на проверка за чистотата на въздуха в Русе

  • 15 септември 2020 13:45

  • 459
  • 2
Емил Димитров изпраща заместник-министрите на околната среда и водите на проверка за чистотата на въздуха в Русе
© Булфото (архив)

Министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и разпореди заместник-министрите Атанаска Николова, с ресор "Опазване чистотата на въздуха", и Николай Кънчев, който отговаря за Регионалните инспекции по околната среда и водите, да извършат проверка за установяване качеството на въздуха в Русе. Това съобщиха от пресцентъра на Министерстовото на околната среда и водите /МОСВ/.

Съгласно заповедта, при наличие на замърсяване, заместник-министрите трябва да установят причинителите на замърсяването и въз основа на констатациите, заедно с компетентните органи да предложат конкретни действия.

Проверката трябва да се извърши утре, 16 септември, като освен зам.-министрите участие е необходимо да вземат и длъжностни лица от РИОСВ - Русе, директорите на дирекции "Опазване чистотата на въздуха", "Екологична оценка, оценка на въздействието върху околната среда и превантивна дейност" и "Политики по околната среда и координация на контролната дейност" в Министерство на околната среда и водите, както и длъжностни лица от Изпълнителна агенция по околна среда.

Емил Димитров: МОСВ е осигурило две измервателни станции за Русе и е въпрос на време да бъдат монтирани

С цел установяване на информацията, свързана с качеството на въздуха в Русе, с която разполага временната анкетна комисия, създадена с Решение 48/23.01.2020г. на Общински съвет - Русе, зам.-министрите трябва да се срещнат с кмета на община Русе и с председателя на анкетна комисия, подали сигнали в МОСВ. На срещите следва да бъдат обсъдени Програмата за опазване на околната среда в Община Русе и Програмата за качеството на атмосферния въздух на общината.

В срок до 18 септември зам.-министрите трябва да докладват относно констатираните нарушения, предприетите административно-наказателни действия, както и предложенията си за подобряване качеството на въздуха, съгласувани с органите на местната власт.

Последвайте канала на

Novini.bg
459 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
тиквун

2020.09.15 | 13:57

1
тиквата има акции в монтюпе - за това не ползват пречиствателни филтри, а пускат мръсни газове в атмосферата нощно време. така скатават едни пари и има повече за началниците. като дойде зам министъра нищо няма да изпускат и ще се констатира чист въздух. и всичко е точно.
Баш тиква

2020.09.24 | 21:29

2
София никога не се е интересувала от Русе още от времето на бай Тошо.

Добави коментар

Водещи новини