Кметът на Сливен прие протестиращи срещу изграждането на велоалея на булевард в града

Кметът на Сливен Стефан Радев е приел протестиращи срещу изграждането на велоалея на булевард "Панайот Хитов" в града, съобщиха от общинския пресцентър.

Според кмета проектът за изграждане на велоалеи в града се обсъжда от 2014 година, като крайният му вариант е най-приемлив и за пешеходците, и за потока от автомобили. Това давало възможност на повече деца да карат колело, а също така и да се намали движението на коли.

Празнични фойерверки на Хамам баир за празника на Сливен - Димитровден

Над 600 граждани са се подписали срещу стесняването на булеварда "Панайот Хитов", каза пред репортер на БТА Стефан Христов, който има бизнес в проблемния участък.

Според тях стесняването ще доведе до предпоставки за катастрофи и задръствания, ще пречи и на хората, които имат бизнес там. Скоростта може да се намали чрез камери, легнали полицаи и др. начини, смята Стефан Христов.

Протестиращите настояват велоалеята в едната посока да бъде качена на тротоара. В противен случай щяло да има гражданско неподчинение, като вече два дни в 17 часа, пресичайки непрекъснато пешеходните пътеки, недоволните блокирали движението.

Възможно е днес отново да има протест, посочи Христов. Кметът Стефан Радев е заявил, че ще съдейства за среща между проектанта и недоволните граждани.

Коментари

  1. 2020.10.07 | 17:48
    За какво протестират.Една велоалея е впъти по-добра от една лента за коли.Велосипеда е екологичен транспорт.Спестява пари, носи здраве,чист въздух и спокоен град.В повечето коли се вози 1 човек отиващ на работа.Колата пройзвежда вредни газове,заема много място не носи здраве и коства доста пари.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет