"Енерго-ПРО" започва поетапно спиране на електрозахранването на обекти на ВиК дружествата в Добрич и Шумен

  • 28 септември 2020 17:46

  • 542
  • 0
"Енерго-ПРО" започва поетапно спиране на електрозахранването на обекти на ВиК дружествата в Добрич и Шумен
© pixabay

От утре започва поетапното изключване на електрозахранването на обекти на ВиК дружествата в Добрич и Шумен, съобщиха от "Енерго-ПРО".

За периода от 9.00 до 11.00 часа без електрозахранване ще останат част от административните сгради на двете дружества в градовете Добрич, Шумен, Генерал Тошево и Шабла. Крайната мярка се предприема съгласно обявения вече график, уточняват от електроразпределителното дружество.

Отпускат се допълнителни количества вода за питейно-битови нужди от язовирите "Копринка" и "Горни Дъбник"

Съоръженията, осигуряващи водоподаването, няма да бъдат засегнати от прекъсването. Преустановяването на електрозахранването се налага заради дълг от 10.5 млн. лева за консумирана електроенергия. Въпреки поетия ангажимент за покриване на задълженията, до момента няма извършено плащане, уточняват от компанията.

От 30 септември се увеличава периодът за прекъсване на захранването, както и нараства броят обекти на ВиК дружествата, които ще бъдат изключени. След десетки компромиси и подписани споразумения за разсрочване през годините, които не бяха изпълнени от ВиК дружествата в Добрич и Шумен, "Енерго-ПРО" бе принудено да пристъпи към крайната мярка за планирано прекъсване, за да избегне натрупването на нови задължения, пише в съобщението на компанията.

Мая Йорданова
542 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини