Ниските заплати - причина да няма кадри в МОСВ

  • 12 юни 2020 10:57

  • 1628
  • 2
Ниските заплати - причина да няма кадри в МОСВ
©

Ниските заплати и многото отговорности са причина за недостиг на кадри в Министерството на околната среда и водите, каза във времето за парламентарен контрол Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика.

Тя отговори на въпрос на народния представител Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със относно заплатите на администрацията в Министерството на околната среда и водите. Средната заплата в МОСВ е 1167 лева , а по данни на НСИ средната заплата в другите министерства е 1426 лева. Това е причина и за високото текучество на специалисти и трудното намиране на експерти, посочи Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със.

Средната заплата в МОСВ е чувствително по-ниска за младите експерти и на тези с нисък ранг. При индексацията на заплатите през 2019 година са получили увеличение между 20 и 80 лева, което ги кара да напускат структурите на МОСВ. Нужни са 110 хиляди лева месечно за да могат служителите в МОСВ да постигнат нивата на заплащане в другите администрации, посочи Николова.

Щатният персонал на министерството е недостатъчен за функциите които той изпълнява.

За първото тримесечие в централното управление на ведомството, са напуснали 6 процента от служителите, каза още Николова.

Последвайте канала на

Novini.bg
1628 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Sandars

2020.06.13 | 20:18

2
Заплата на младши експерт 700лв/месечно!!!

2020.06.13 | 15:16

1
А какви са заплатите на старшите служители. Посрещат и изпращат министри, а заплатите им растат, а и някой инвеститор и подавач на боклук бутне нещо под бюрото. Не са жалене. Винаги окопани на бюрцата си. Наведени да мине политическата метла и затворят стария министър в затвора, и да идва новият. И те така.

Добави коментар

Водещи новини