Депутат от ДПС: Не сме получили заплати по време на извънредното положение

  • 04 май 2020 18:45

  • 821
  • 4
Депутат от ДПС: Не сме получили заплати по време на извънредното положение
© Кадър - БНТ

Народните представители не сме взимали заплати по време на извънредното положение. Тези така наречени "безотчетни пари", всъщност са отчетни. Те са за подпомагане на дейността на депутатите. Някои колеги ползват шофьори, други експерти за областите, в които не са толкова добре подготвени и запознати. Пак ще повторя, че народните представители заплати не сме получавали.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът и зам.-председател на ПГ на ДПС Халил Летифов по повод появилите се информации, че народните представители са получили част от заплатите си. "Разхлабването на мерките носи опасности, но ние казахме по време на изслушването на премиера в парламента, че животът трябва да продължи. Трябва да се върнем постепенно към нормалния начин на живот. Разхлабването на мерките е и за икономическия живот. Трябва да спазваме мерките, защото запазването на здравето на хората е на първо място, но трябва и да ходим на работа. Трябва да немрим златната среда в това отношение", категоричен бе Летифов. 

Депутатите все пак ще получат част от заплатите си по време на извънредното положение

"Управляващите заявиха, че мярката 60/40 е спасила 100 000 работни места. Ако това е така, то това е успех. Две са най-важните неща при тази криза - запазването здравето на хората и запазването на работните места. Мерките дадоха някакъв резултат до този момент, но ние настояваме те да продължат и да бъдат още по-драстични.

Ние предлагаме мярката да стане 80/20. Ние можем да предложим много мерки, но трябва да се съобразяваме и с възможностите на бюджета", каза още той.

"За нас е добре да се говори и да се търси най-добрият баланс и решения по време на кризата. ДПС иска да бъде градивно. Ние подкрепяме мерките на щаба и правителството, които запазват здравето на хората и се грижат за икономиката. Народното събрание работи по правилата на извънредното положение. Тези правила ги приехме всички народни представители. Смяатам, че в скоро време ще се върнем към нормалния ритъм на работа. На никой не му е отнета думата и всеки може да задава въпроси към нас. Ние винаги сме заявявали, че подкрепяме политиките на управляващите, които съвпадат с нашите виждания. ДПС е против войната между институциите. Трябва да се води диалог между правителство и президентство, за да намираме път за решаване на проблемите в тази ситуация", заяви депутатът от ДПС.

ДПС: Правото на живот и здраве е най-свещено и то стои над всички останали

"Надявам се даренията на Делян Пеевски да бъдат заразителни. Призоваваме към дарителството да се включат още повече хора. Даренията са безкористни, но как да покажем доброто, ако всичко остане в тайна. Още повече, че ако даренията са тайни, вие журналистите ще имате поводи да търсите нещо нередно. Г-н Пеевски е един от най-проверяваните хора и е ясно, че при даренията са спазени всички закони. Необходимостта от тези дарения е реална и аз му благодаря за тях", завърши Халил Летифов.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
821 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
wtf!?!?!??!

2020.05.04 | 21:04

4
искай си ги от хидролога или марш да копаеш тУтУнь, резняк!
Като са турци

2020.05.04 | 20:49

3
Каква работа имат в парламента?И защо не са си в майчините си държави?Защо етносите имат дамо претенции а не си плащат данъците от 1990г. ДПС,кои са те,че не плащат и присвояват държавни сгради?Това не е ли опасно за националната сигурност на България.
Про Турските Сбюртаци

2020.05.04 | 20:40

2
Са вредни за Българската нация и цялата ислямска шайка априори ще се изспраскат при мохамед.България е православна страна,майната му на исляма.

2020.05.04 | 19:49

1
Дано никога да не вземеш.

Добави коментар

Водещи новини