Марешки и Ангелов от ВМРО се скараха заради депутатските заплати

  • 06 април 2020 09:17

  • 3553
  • 1
© Булфото (архив)

Няколко пъти предлагахме през годините намаляване на депутатските заплати. Пак дебатираме заради извънредното положение. Хората наистина се дразнят от възнагражденията на народните представители. Това заяви от парламентарната трибуна Юлиан Ангелов от ВМРО/ОП. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

"От ВМРО сме за това да има формула за формиране на заплатите, така че да не дразнят народа", каза още той. 

Ангелов от ВМРО ще поиска 50% по-ниски депутатски заплати до края на извънредното положение

"Не виждам някой да предлага да се намалят заплатите на общинските кметове, които си вдигнаха по 4000-5000 лв. заплатите след изборите.Не е ли редно всички на изборни постове да бъдат с намалени възнаграждения", попита Ангелов. 

"Има задкулисие зад решенията за заплатите", смята депутатът от ВМРО.

"Предлагаме решение - месечните възнаграждения на депутатите и членовете на МС да са в размер на 50 % от брутните възнаграждения. Предлагаме решение на парче, а трябва траен модел. Искам да видя дали наистина в тези тежки времена, депутатите ще гласуват нашите предложения", коментира Юлиан Ангелов.  

Народните представители ще решават за заплатите си и актуализацията на бюджета

"Очаквам да кажете кой и как действа със задкулисие. Кой и за какво се договаря за подкрепа? Вие казвате да се намлят заплатите, защото хората се дразнят. Колеги, осъзнайте се - не правим нещо, за да не дразним хората, а за да бъдем солидарни", отговори му лидерът на ВОЛЯ Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967

"Ако вие имахте трайно виждане за депутатските заплати, трябваше да предложите варианти през последните 2 години и половина.Така няма да изглеждате като човек, който се възползва от трагедия. Това, което правите е грозно и отвратително", отвърна му Ангелов. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
3553 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кико

2020.04.06 | 14:36

1
Ако имате съвест, намалете си заплатите. Но едва ли!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини