Омбудсманът: Абсурд е да не се издават документи при неплатени здравни вноски

  • 30 март 2012 21:42

  • 1223
  • 5
Омбудсманът: Абсурд е да не се издават документи при неплатени здравни вноски
©

Българските граждани масово се оплакват от липсата на достъп до администрацията и това трябва да се промени. Това заяви в Силистра националният омбудсман Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет.

Той разкритикува идеята на новия здравен министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, на гражданите, които не плащат здравни вноски, да не бъдат издавани лични документи, предаде БНР. "Когато правим административни услуги, значи, ние не даваме привилегии, ние служим на гражданите. Защото има много кметове, включително и един нов министър се опита да заплашва, че ако някои гражданин не си изпълнява задълженията - да плаща данъци, което са безспорно важни задължения, той ще бъде лишаван от административни услуги. Ама, моля ви се, това е абсурд!", категоричен бе Пенчев.

Омбудсманът организира приемна за граждани и взе участие в националния форум по гражданско образование, който беше открит в дунавския град. "Достъпът, и то с усилия и преко сили, с някакви най-нисши нива, средни едва ли, най-нисши нива на администрацията, където хората са навиквани, посрещани нелюбезно, нехуманно, на хората с увреждания се създава някакво впечатление, че едва ли не администрацията ги храни тях, а то е обратното. Администрацията от най-ниското, до най-високото ниво, включително министрите и омбудсмана, се издържа от гражданите и е създадена, за да направи живота им по-лек", заяви националният омбудсман.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1223 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
да кажат юристите

2012.04.06 | 09:24

5
По закон всеки е длъжен да има лични документи. Да ги нямаш е престъпно, а най-вече - да не ги издадеш. Министър, който изнудва чрез скланяне на администрацията към престъпление, къде трябва да отиде? Ако някой не се усеща кое е престъпно и кое не, защото е свикнал в неговите среди всичко да се решава въпреки и независимо от закона, или да се поръчва прокарването на нужния закон - то къде трябва да отидат всички тези среди? Детска педагогическа стая им липсва да ги вкара в пътя! Но гърбавия гробът го изправя...
Песимиста

2012.04.06 | 09:23

4
Тая новата министърка не знам дали Бойко ще и вдигне червен картон ама ако продължава със идиотиите може това да и е последният проблем ! Тия хора вече е крайно време да започнат да влизат по затворите ! Колко хора се пробваха като здравен министър кой от кой по-некадърен и корумпиран!
Бичето

2012.04.06 | 09:23

3
Да си съберат неплатените осигуровки от фирмите и от всички държавни служители , полиция , пожарна армия и т. н. и после да "помислят" как да си съберат дължимото от всички останали без да им нарушават конституционните (човешките или гражданските) права на длъжниците на осигуровки и данъци от физическите лица!

2012.04.06 | 09:23

2
Поредната малоумна патка от ГЕРБ. Какво друго да очаква човек, опредлено кипят от "идеи" ама ще дойде време с техните камани по тяхната глава. Живи и здрави да са боклуците долни.
Valentino

2012.04.06 | 09:23

1
Prosti hora,ebana darjava

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини