Дюнерджия разкри има ли у нас белина и сапун в месото

  • 26 януари 2020 08:24

  • 34167
  • 17
© Кадър - Нова телевизия

Как белина? Белината разяжда и няма как да се третира пилешко месо с нея. Не съм чувал и за сапун. Това заяви Денислав, който прави дюнери, в ефира на Нова телевизия.

По думите му заведенията у нас се контролират от БАБХ и подобно нещо няма как да се допусне.

"След 12 часа, ако месото не е използвано - то се бракува. Дори шишовете си ги правим ние. На тях има само пилешко месо от бут и марината", обясни още той.

Как дюнерът се превърна в най-популярната храна в Германия?

NOVINI.BG припомня, че в турските медии се появи информация за използване на мазнина за правене на caпун и месо, кoeтo ce трeтирa c бeлинa. За тези основни нарушения при правенето на дюнери в световен мащаб алармира председателят на международната федерация на дюнерджиите (UDOFED) Мехмед Мерджан. По думите му целта е евтин краен продукт. 

Мерджан заяви, че - ако едно месо е започнало да се разваля, те просто го промиват с белина и го пекат. Особено пилешкото, което по-бързо се разваля. "А те взимат точно такова месо от борсата, защото е на половин цена", казва Мерджан.

"В тях слагат до 40% животинска мазнина, използвана в производството на сапуни. Нека хората, които се редят на опашка за дюнери пред евтините будки, да знаят, че утре ще се стоят на опашка пред кабинета на лекаря. Това е хранителен тероризъм", допълва Мерджан.

Последвайте канала на

Novini.bg
34167 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
бай уй

2020.01.26 | 09:39

1

А, окрехкостяване със сзежа урина ?!

Сашо

2020.01.26 | 10:13

2

На тия араби им нямам доверие много.
Преди години бяха заловили един арабин дюнерджия да се празни в соса от кисело мляко който е. И беше осъден затова и изпратен в затвора. Това беше в София жк. Надежда бул.ломско шосе. Вече не съществува тази дюнерджийница.

Пешо

2020.01.26 | 10:18

3

Аз съм бил готвач и съм рабодил и във цехове за производство на месни продукти в различни държави,трябва да ви кажа , че навсякъде се правят груби нарушения и откъм производство и откъм хигиена. Само за Германия мога да кажа , че спазват всичко стриктно.

2020.01.26 | 11:12

4

Навсякъде хигиената е средна до лоша. Ако искаш да си сигурен, се храни у вас. Вярно, че ще е по-трудно.

Били

2020.01.28 | 10:21

17

Ама и по евтино...

Пешо

2020.01.26 | 13:36

15

това несъмнено е така

Льольо

2020.01.26 | 11:26

5

това е по рецепта на гала

2020.01.26 | 11:28

6

Честно казано, само като видя дюнерджийници с мургавия им персонал, ми се отщява да ям там.

2020.01.26 | 12:01

9

аз всичко ям

2020.01.26 | 11:29

7

Аз само на турчин и арабин давам да ми прави дюнера

2020.01.26 | 11:34

8

В салама и месо ли слагат, евала

2020.01.26 | 12:02

10

Ако сложат оркестър пред дюнерджииницата, ще разбият оборота

2020.01.26 | 12:11

11

Арабите мразят българите. Най-малко плюят в продуктите преди да ги изкарат в помещението за клиенти.

Сашо

2020.01.26 | 13:34

14

така е.

Добави коментар

Водещи новини