Новата наредба за парното не гарантира по-справедливи сметки, смята омбудсмана

  • 23 януари 2020 10:32

  • 501
  • 1
Новата наредба за парното не гарантира по-справедливи сметки, смята омбудсмана
© Булфото (архив)

Омбудсманът Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент е изпратила становище до министъра на енергетиката Теменужка Петкова по проекта на Наредбата за топлоснабдяването, предложен от ресорното министерство за обществено обсъждане, съобщиха от пресцентъра на институцията на омбудсмана.

Според Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент наредбата не гарантира по-справедливи сметки. В писмото си тя е изтъкнала, че по отношение на проблемите, свързани с ''Топлофикация'' има големи очаквания относно справедливото заплащане на реално ползваното парно, в това число и такса сградна инсталация, а проектът на наредба не отговаря на обществените очаквания за по-ясна и справедлива методика за разпределение на топлинната енергия в сгради - етажна собственост.

Министерството на енергетиката предлага нова Наредба за топлоснабдяването

Омбудсманът е посочила, че наредбата не съдържа нови предложения по отношение на това как се формира дяловото разпределение на топлинна енергия в сгради с етажна собственост. По тази причина според доц. Ковачева новата "стара" наредба не дава на гражданите дълго търсената и очаквана справедливост.

Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент е заявила още, че не е намерен и балансът между икономическите интереси на участващите в процеса страни и гарантиране правото на потребителите на заплащане на реално ползвана услуга.

Novini.bg
501 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.01.23 | 12:11

1

До кога трябва да търпим? До тогава и ще ни ограбват. Не сме европейски граждани, щом като не можем да отстояваме правата си. Време е за действие.

Добави коментар

Водещи новини