Започна строежът на сцената за новогодишния концерт в София

  • 29 декември 2019 20:52

  • 542
  • 1
Започна строежът на сцената за новогодишния концерт в София
© БНТ

Започна строежът на Сцената под звездите в София, където ще се проведе традиционният спектакъл за посрещането на Нова година. Празничната програма ще започне в 22 часа на 31 декември и ще бъде излъчвана директно по БНТ1.

Празничното настроение в новогодишната нощ ще подсилят изпълненията на Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански от "Фондацията", братя Аргирови, кубинската изпълнителка Долорес Естрада и много други.

Режисьор на спектакъла е Борис Радев. Водещи на концерта са Райна Налджиева и Мирослав Димитров от предаването на БНТ "Туризъм.BG".

Празничният спетакъл ще отбележи и два юбилея - 140 години от обявяването на София за столица на България и 60 години от създаването на БНТ, отбелязват от Националната телевизия.

Драконови мерки за сигурност за новогодишния концерт в София

300 полицаи ще се грижат за сигурността на площада. Няма да се допускат хора с оръжие, стъклени бутилки, пиротехника, както и прекалили с алкохола и във видимо неадекватно състояние.

Освен постоянното видеонаблюдение в района, ще има и мобилно - с бусове.

Градският транспорт, включително и метрото, ще работи през цялата новогодишна нощ, като подробното разписание е на интернет страницата на "Градска миболност".

На площад "Княз Александър I"и улица "Дякон Игнатий" вече е в сила забрана за паркиране. Спира се и движението по булевард "Цар Освободител" от 15 ч на 31 декември до 6 ч сутринта на 1 януари.

Ограничават паркирането в центъра на София

 

Последвайте канала на

Novini.bg
542 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ИЦО х

2019.12.29 | 21:35

1

Е и!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини